. .. .. .. .. .. .
. .

Originál recept na taliansku vianočnú bábovku Panettone - RECEPT 44617

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 203399 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Originál recept na taliansku vianočnú bábovku Panettone


[ recept č. 44617 zo dňa  ]


Originál recept na taliansku vianočnú bábovku Panettone


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g zmiešanej múky(250 g hladkej múky+ 250 gramov polohrubej múky zmiešame), 12 g droždia, 1 KL medu, 60 ml mlieka, 16 dkg kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 5 g soli, 7 ks vajec ( 4 celé a 3 žĺtka), 16 dkg obyčajného masla, kôra z jedného citróna, 12 dkg sušených hrozienok vopred namočených v rume, 40 g oranžátu a 40 g citronátu

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je zložitejšia, ale o to viac si potom človek vychutná ten výsledok. Takže príprava pozostáva z 4 fáz

1.Fáza : Hrozienka si namočíme do rumu, nech nabobtnajú a zmäknú. V 60 ml mlieka si rozpustíme 1 KL medu, pridáme 10 g droždia a 10 dkg zmiešanej múky (hladká s polohrubou). Cesto miešame, pokiaľ bude jemné, nelepivé. Dáme do nejakej misky, prikrijeme fóliu a necháme na teplom mieste(ja zvyknem na radiátore) podkysnúť 1 hodinu.

2.Fáza : Do cesta postupne vmiešame 2 celé vajcia, 2 gramy droždia, 60 g zmäknutého masla, 6 dkg cukru a asi 18 dkg zmiešanej múky. Dobre vymiesime a necháme 2 hodiny na teplom mieste kysnúť.

3.Fáza : Do vykysnutého cesta pridáme 2 celé vajcia, 3 žĺtky, 22 dkg zmiešanej múky, hnietime kým je cesto elastické, potom pridáme 10 dkg cukru a soľ. Keď je cesto spracované dáme ešte do ňho 10 dkg masla, oranžát, citronát, 1 vanilkový cukor, citrónovú kôru, hrozienka, zmiešame, znova dáme do nádoby, prikryjeme fóliou a na teplom mieste necháme kysnúť daľsie 2 hodiny.

4.Fáza : Po vykysnutí cesto dobre premiešame na pomúčenej doske, spracujeme tak, aby sa nám nelepilo, sformujeme do tvaru gule a dáme do bábovkovej formy vystlanej papierom na pečenie, opäť necháme ešte podkysnúť zhruba 2 hodiny, alebo pokiaľ nemáme cesto zarovno formy. Po tomto čase si predhrejeme rúru a pečieme vo vyhriatej zhruba hodinu.Ešte pred pečením vždy uložím na povrch bábovky pár plátkov masla a šup do rúry. Treba si to odsledovať. V originál recepte je že by sa to malo piecť nasledovne : 10-15 minút na 200 C, 10-15 minút na 190 C a zostatok asi pol hodinu na 180 C, resp.kým vrchná kôrka nebude tmavá. Celkovo teda asi hodinu, ale záleží aj od rúry.

Prajem Vám, nech sa podarí a všetkým chutí, nám teda chutila famózne a po takej zdĺhavej robote o to viacej, Dobrú chuť
<< S vláčikom | Originál recept na taliansku vianočnú bábovku Panettone | stonožka na stužkovú >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (5.12.2011, 14:51)
Originál bábovky mávame na (stromecek) z Talianska a veľmi nám chutia. U nás v obchodoch sú neskutočne predražené. 8-| Že by som si ju na (banky) upiekla? *-)
ODPOVEDAŤ
Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 (5.12.2011, 15:32)
Erika môžem naozaj len odporučiť, dajte vedieť ako to dopadlo.
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (4.12.2011, 18:08)
Aďka, bábovka vyzerá výborne, dúfam, že sa dostanem k jej vyskúšaniu! (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 (5.12.2011, 8:52)
Darinka vrelo odporúčam, videla som pár receptov na nete, ale toto sa tomu absolutne nevyrovna, je to naozaj ako original. Hádam bude dosť času na vyskúšanie. (Y)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (4.12.2011, 16:51)
*-)robila som niečo podobné... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35518&user=117702,ale moc to u nás neuspelo ,-)Vyskúšam popr.túto :-)
ODPOVEDAŤ
Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 (5.12.2011, 8:55)
Sylvi zdravím, ja neviem , ak máte radi originál panettone, čo sa dá dostať kúpiť teraz cez Vianoce v obchodoch, tak potom vám isto zachutí aj tento recept. Koľko ľudí, toľko chutí. Treba vyskúšať. (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (datelina) ID 58171 (4.12.2011, 12:33)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 (5.12.2011, 8:56)
(zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu