
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Daniela H. (Češka) ID 23282 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Moja prvá penová torta[ recept č. 4458 zo dňa 15.3.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 18 vajec2 kg jemného kryštálové cukru1 kakao /100g/1 palmarín2 malé maslámalá horká čokoláda /100g/100 g čokoláda na varenie /poleva/ + 1/2 Hery POSTUP PRÍPRAVY Nie je najkrajšia, ale je prvá, musíme sa učiť 3x - 6bielkov odvážiť a dať raz toľko cukru /napr. 100g bielka, tak 200g cukru/ Každé vyšľahať zvlášť Šlahať nad parou 6-8min, jedno bielko asi 1-2min. Sušiť v trúbe 40-50min na 120C Žĺtka 18ks + 18 lyžíc kryštálového cukru - vyšľahať Horkú čokoládu rozpustiť, nechať mierne vychladnúť a pridať do žĺtkov Kakao+mlieko /podľa potreby/ zamiešať do žĺtkov Všetko spolu miešať vareškou nad parou na hustejší puding /nie moc hustý, aby sa Vám neurobili hrudky/ Studenú plnku vyšľahať s maslom a s palmarínom Plnku rozdeliť na 3časti, každý penový plát natrieť plnkou, na vrchný plát aj čokoláda na plnku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() bielka s cukrom vyšlaháme nad parov 3x ![]() upečený korpus 3x ![]() čokoládu /samotnú/ si rozpustíme v hrnci, necháme mierne vychladnúť ![]() kakao si zmiešame s mliekom /od oka, musí to byť liate, ale nie moc/ ![]() žĺtka vyšlaháme s kryšt.cukrom ![]() pridáme rozpustenú čokoládu ![]() ešte pridáme vymiešanú kakaovú hmotu ![]() Toto všetko spolu miešame s vareškou v hrnci nad parou, na taký hustejší puding, nie moc hustí, lebo sa spravia hrčky ![]() Do vychladnutej zmesy pridáme maslo+palmarín ![]() Plnku si rozdelíme na 3 časti a každý plát natrieme plnkou. Na vrch torty na plnku /ja som zabudla/ dáme rozpustenú čokoládu. Ozdobíme podľa predstavy OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.5.2012, 15:57) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (15.3.2008, 19:18) |
ja nad niečim podobným uvažujem, ale prečo tie bielka nad parou na 3krát? nezmestili sa do hrnca?? ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | lucia h. (3bitka) ID 69705 (1.12.2010, 9:52) |
nie nieje dobré šlahat na sucho..tam ide o to aby sa ten cukor rozpustil....preto sa musí šlahat nad paru... | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Daniela H. (Češka) ID 23282 (15.3.2008, 19:32) |
Keď ich dáte piecť všetky naraz tak ano, ale jeden plát sa suší okolo 50min, a aj tie pláty budete mať rovnaké. Ja som nešľahala na sucho, ale keď si myslíte, že tá 1min. nad parou na to bielko nestačí, tak môžte. Ináč neviem poradiť. ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |