Monika B. (M&M) ID 8018 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)
Trojfarebné koláčiky
[ recept č. 44535 zo dňa 1.12.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
350g hladkej múky, 1 čajová lyžička soli, 250g zmäknutého masla( ja dávam palmarin), 200g cukru, 1 vajce, balíček vanilkového cukru, 3 druhy džemu (každý inej farby).
POSTUP PRÍPRAVY
Tieto kekse som raz objavila v jednej brožúrke, veľmi sa mi páčili a odkedy som ich vyskúšala ich robím stále. Nie sú veľmi sladké, ale na moje prekvapenie ich deti pojedia vždy ako prvé. Pri práci vám môžu deti pomáhať, lebo príprava je veľmi ľahká a robenie guliek ich baví. Z tejto dávky výjde cca 30 kusov, nerobte veľké guľky a ani džemu nedávajte veľa aby nevytekal.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Múku a soľ zmiešame a odložíme bokom.
2. Maslo a cukor vymiešame mixérom cca 2 minúty, kým nám nevznikne svetlá, vzdušná masa. Potom pridáme vajce a vanilkový cukor. Múku pridáme na tri krát pri nízkych otáčkach kým sa cesto nespojí.
3.Cesto prepolíme, zabalíme do potr.fólie a dáme na hodinu do chladničky, kým cesto neztuhne.
4.Rúru si predhrejeme na 180°C (plynová 2-3/ teplovzdušná 160°C) Na 3 plechy si dáme papier na pečenie. Z 10g cesta si vyformujeme guličku vo veľkosti lieskovca. Tri guličky položíme na plech tak, aby sa v strede dotýkali. Medzi nimi treba dodržať odstup cca 4 cm, lebo cesto pri pečení ide do šírky. |
![]() |
S opakom varešky urobíme do každej guličky dierku. Džemy si dáme do sáčkov kde spravíme malú dierku. |
![]() |
Do každej dierky dáme pomocou sáčka trošku džemu. |
![]() |
Kekse pečieme cca 14 minút, kým niesú na okrajoch zlatohnedé. 5 minút necháme vychladnúť na plechu a potom na mriežke necháme úplne vychladnúť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Zuzana H. (zuz279) ID 138011 (30.9.2012, 18:43) |
Dobrý deň, krásne koláčiky .... robila som ich dcérke do škôlky , len sa chcem spýtať, aký džem ste použili? Máte ich krásne aj po upečení, ale mne počas pečenia bublal a neostal taký pekný ale skôr taký vypečený...Alebo ste ho dávali až po upečení? Každopádne na chuti im to nijak neuberá, len nie sú také krásne ako tie vaše...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika B. (M&M) ID 8018, mimibazar.sk/m-m (9.10.2012, 20:31) |
No mne to zvykne ten džem spraviť, hlavne domáci, kupované sú také hustejšie. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína R. (rintintin) ID 214554 (17.12.2011, 21:32) |
Monika,tie koláčiky sú super,syn baští iba tie.Diky za dobrý recept. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
anna c. (anngold) ID 179097 (13.12.2011, 21:20) |
jej vyzeraju úžasne a asi ich aj vyskúšam len mi povedzte aký cukor tam dávate ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika B. (M&M) ID 8018, mimibazar.sk/m-m (14.12.2011, 14:14) |
Dávam práškový aby sa rozpustil, nech sa vydaria  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana K. (oSuzanne211) ID 80619, mimibazar.sk/osuzanne211 (14.12.2011, 13:40) |
včera večer som našla tento Váš receptík a práve som ich dopiekla! sú skveléééé budem musieť urobiť ešte jednú dávku, minimálne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Monika B. (M&M) ID 8018, mimibazar.sk/m-m (14.12.2011, 14:16) |
To ma teší, že tak chutia, ja som ich tiež včera robila, ale rovno z dvoch dávok, lebo prvé zmiznú zo stola  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária K. (broskynka) ID 8484 (13.12.2011, 23:40) |
Ja som dala práškový. Kryštál by sa asi nerozpustil, hoci som nechala cesto cez noc v chladničke. Navyše to čo som doniesla rodinke ochutnať im tak zachutilo, že budem musieť upiecť ďalšiu várku. Tú už vyskúšam s maslom namiesto palmarínu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária K. (broskynka) ID 8484 (10.12.2011, 19:22) |
Práve som ich dokončila, hádam ešte 2 týždne vydržia, lebo sú úžasné. Aj chuťovo. Nečakala som to, ale zatiaľ vyhrávajú na plnej čiare aj pred vanilkovými rohlíčkami. Iba sa treba obrniť trpezlivosťou. Z tejto dávky mi vyšli naozaj 3 plechy, a piekla som ich dlhšie ako je uvedené - treba sledovať. Určite budú mať úspech. Na tú trochu múky sa mi zdalo cesto dosť lepkavé a mastné, ale tak to má byť. Kočky do toho...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika B. (M&M) ID 8018, mimibazar.sk/m-m (11.12.2011, 9:19) |
To som rada že aj u Vás majú úspech na vianočné pečivo treba mať veru viac trpezlivosti, ale veď Vianoce sú len raz do roka Dĺžku pečenia si musí každý prispôsobiť, ja napríklad potrebujem aj 3x viac času, lebo mám plynovú a musím do nej dávať vodu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (1.12.2011, 23:20) |
monika,máš ich kráááásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika B. (M&M) ID 8018, mimibazar.sk/m-m (1.12.2011, 23:27) |
Ďakujem, mňa vlastne tiež zaujali vzhľadom a aj jednoduchou prípravou. Pre niekoho môžu byť málo sladké, ale nám veľmi chutia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (1.12.2011, 22:54) |
toto stojí za vyskúšanie... vyzerajú suprovo...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Natali F. (druna) ID 217609 (1.12.2011, 15:18) |
krasne farebne kolaciky a na tom plechu to je papier na pecenie so vzorom ??kde ste ho kupili???? dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika B. (M&M) ID 8018, mimibazar.sk/m-m (1.12.2011, 16:50) |
Ďakujem áno je to papier so vzorom, tieto fotky som robila ešte v Rakúsku a tento papier sme mali doma, ale v akom obchode bol kúpený bohužiaľ neviem. Je na ňom ale značka TOPPITZ, takže podľa tej asi treba hľadať. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Natali F. (druna) ID 217609 (7.12.2011, 21:30) |
dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (1.12.2011, 12:42) |
velmi pekne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |