
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
ivana i. (pralina39) ID 38750 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) zeleninova ryza s krevetami[ recept č. 4443 zo dňa 14.3.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY ryza - zalezi podla toho pre kolkych ludi sa bude robit - asi tak jedna hrst = jeden clovek (ale ak je tolko ako moj muz tak aj dve hrste na jedneho)mrazena zeleninova zmes - podla toho ci chcete viacej zeleninove alebo menej - ja som dala asi tak jednu mensiu misku - najlepsie ak tam je zelena fazulka, articok, hrasok atd.za hrst mrazenych krevietjedna vacsia alebo dve mensie zrele paradajky 3-4 strucky cesnaku olivovy olej - alebo ten ktory pouzivatezeleninovy alebo rybaci vyvar - mnozstvo - to by malo byt na vahu asi tak 2krat tolko ako vaha ryze.solsafran POSTUP PRÍPRAVY na siroku panvicu nalejeme trosku oleja - 2-3 pol. lyzice pokial sa jedna o olivovy olej tak je ho treba poriadne vyhriat (mala by stupat para - zasa nie aby horela panvica ;) ocistime strucky cesnaku a pridame ich do panvice nechame ich trochu oprazit na oleji, pridame predom zotrete paradajky a vsetko to trochu oprazime prilejeme vyvar a nechame ho zovriet, pridame zeleninu a nechame znovu zovriet - takto pripraveny vyvar mozte pripravit aj rano a potom uz len 1/2 - 3/4h pred obedom pridame ryzu - privedieme pripravenu zmes do varu a pridame ryzu, premiesame a na silnom ohni - na sklokeramike na 8-9 - nechame varit prvych 10-15min a potom zmiernime plamen a nechame dojst ryzu tak aby ostala tak ako je to zobrazene na obrazku a aby nebola ta ryza tvrda samozrejme - mozno sa vam niekedy moze stat ze ostane ryza este nedorobena ale uz sa spotreboval vsetok vyvar - na to je najlepsie si odlozit aspon hrncek vyvaru a ked vidite ze sa vam toto stane tak zohriat vyvar a doliat tam vyvar podla potreby. Asi tak 5- 8min pred koncom - ked je ryza viac menej urobena polozime na vrch ryze rozmrazene krevety - ak ich tam nasypete na zaciatku tak zostanu uplne mikroskopicke takto ostanu krasne velke, okrem toho krevety nepotrebuju vela varenia, tych 5-8min im staci a ony potom este dojdu na teplej ryzi. dobru chut. ps. a nezabudnite ze ryza potrebuje vela vody - nielen na jej pestovanie a jej varenie ale tiez na travenie ;) |