. .. .. .. .. .. .
. .

"Bejlíz" na domáci spôsob - RECEPT 444

Slávka K. (slavenka) ID 760
.
mimibazar.sk/slavenka
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.8.2005
Naposledy: 22.3.2020 15:58
Aktualizácia: 19.3.2015 14:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 35
RODINNÉ FOTOGRAFIE 143
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 168
NÁVODY 2

NÁPOJE, DRINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


"Bejlíz" na domáci spôsob


[ recept č. 444 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

• 2 plechovky sladeného kondenzovaného mlieka
• 2 plechovky nesladeného TATRA mlieka
• 8 lyžíc strúhaného kokosu
• 2 vanilkové cukry
• 500 - 750 ml rumu (podľa chuti)


POSTUP PRÍPRAVY

Je to niečo pre milovníkov sladkých likérov. Je to dobrotka.
1. Dve plechovky sladeného kondenzovaného mlieka dáme do hrnca, zalejeme vodou, aby boli potopené, miernym varom varíme cca 2 hodiny. Necháme vychladnúť, v žiadnom prípade neotvárajte horúce!!
2. Na suchej teflónovej panvici opražíme doružova osem lyžíc strúhaného kokosu a ešte teplý ho nalejeme do misky, kam sme naliali dve plechovice nesladeného TATRA mlieka. Necháme 24 hodín v chladničke macerovať.
3. Druhý deň prelejeme cez gázu a dobre vyžmýkame, kokos vyhodíme (alebo spapáme ).
4. Zmiešame prevarené sladené mlieko, z ktorého sa nám urobil hustý karamel, s kokosovým mliekom a dvoma vanilkovými cukrami, najlepšie v mixéry a postupne prilievame rum (podľa chuti, tak medzi 500 ml - 750 ml).
5. Zlejeme do fliaš. Ak ho ihneď nevypijete, vydrží v chlade mesiac
6. TIP: Namiesto kokosu spokojne použite pomleté oriešky, mandle…
<< Jablkový koláč z jedného hrnca | "Bejlíz" na domáci spôsob | Kamjunske pirohy (zemiakovo-bryndzové) vyprážané****** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu