Jana L. (jani55) ID 3214 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)
TUC TUC cracker
[ recept č. 43949 zo dňa 5.11.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Zloženie: 125 g múky, ½ lyžičky červené papriky, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti, 80g studeného masla, 125g strúhaného syru Ementál, 1 žĺtok, 2 lyžice citrónovej šťavy, čierne korenie, paprika alebo sézam na posypanie.
POSTUP PRÍPRAVY
Rúru na 210 ° C
Suché prísady zmiešajte, pridajte nakrájané maslo a všetko mieste dohromady, musí sa spojiť. Potom vmiešajte nastrúhaný syr. Nakoniec pridajte žĺtky s citrónovou šťavou, až vznikne úplne homogénna zmes. Cesto zabalte do fólie a dajte do chladničky na 20-30 min, potom cesto natenko vyvaľkajte a vykrajujte ľubovoľné tvary, ukladajte na plech, a natrite rozšľahaným vajíčkom. Posypte ľubovoľnou posýpkou..pečieme 10 min. |
Jana H. (redbat) ID 68003 (15.11.2011, 17:53) |
aj sem to napisem skusala som... vyborne... vsetkym chutili.... ale dnes som vyskusala variantu s bryndzou... jednoducho som namiesto 125 g syra dala jednu kocku (125 g) bryndze.... a tiez su vyborne.... a chystam sa este vyskusat variantu s nivou diky za recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa J. (Damia) ID 3904 (11.11.2011, 16:27) |
baby, nejde tam kypriaci vôbec?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
veronika p. (verones123) ID 132883 (5.11.2011, 16:41) |
prosim vas chcela by som sa vas opytat ked som si klikla na to ze ulozit recept kde sa mi prosim vas ulozil? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana L. (jani55) ID 3214, mimibazar.sk/jani55 (6.11.2011, 19:36) |
pozrite do obľúbených receptov, neviem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (5.11.2011, 13:00) |
Vyskúšam z bezlepkovej múky, som zvedavá, vďaka syru by to mohlo byť ok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana K. (zuzika81) ID 179386 (7.11.2011, 9:54) |
Ivka, podaj potom info ako dopadli z bezlepkovej múky . Chcela by som ich vyskúšať, vyzerajú úžasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana L. (jani55) ID 3214, mimibazar.sk/jani55 (5.11.2011, 11:49) |
dobré k vínku aj s dipom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |