
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Tatiana H. (tanickask) ID 5946 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Hráškový krém[ recept č. 43942 zo dňa 4.11.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500g mrazený hrášok, cca 30 g maslo, voda cca 700ml, kocka bujonu, soľ, korenie,na zápražku - maslo, 2 lyžice hladkej môky, 250ml smotana na šľahanie, mletý muškátový oriešok, na ozdobu - opražená slaninka, krutonky POSTUP PRÍPRAVY V hrnci si roztopíme maslo, potom vsypeme mrazený hrášok a popražíme, zalejeme vývarom, ja som dala slepačí, lebo som iný nemala a bolo to fajn. Necháme zovrieť a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Hrášok uvaríme do mäkka. Keď je mäkký, rozmixujeme ho ponorným mixérom, kto nemá rád kúsky šupiek, môže aj prepasírovať. Mne chutia práve tie kúsočky :) Urobíme si zápražku - rozpustíme maslo v kastroliku, opražíme na ňom cca 2 lyžice hladkej múky, zalejeme smotanou a pridáme štipku mletého mušk.orieška. Zápražku pridáme k rozmix.hrášku, ja to robím cez sitko a povaríme. Ak je polievka príliš hustá zriedime mliekom alebo vodou a povaríme. Zvlášť si opražíme slaninku nadrobno nakrájanú a na suchej panvici obečieme rožtek, alebo toastový chlieb nakrájaný na kocky. |
Lenka J. (topier) ID 72127 (6.3.2012, 9:23) |
Táto polievočka sa stala naša obľúbená ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (12.3.2012, 22:06) |
Teším sa Lenka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |