Jana S. (JaniS.) ID 159902 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Pečené vejáriky z krehkého cesta
[ recept č. 43934 zo dňa 4.11.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 600 g hl. múky, 6 PL kyslej smotany, 1 ČL soli, 2 PL mlieka, 200 g zmäknutej Hery pokrájanej na pláty, 300 g tuhej bravčovej masti + plnka: džem, ochutený tvaroh, orechová či maková zmes
POSTUP PRÍPRAVY
Zo surovín vypracujeme v miske jemné cesto, ktoré ešte na doske pomúčenej hladkou múkou ďalej miesime cca 2-3 minúty. Cesto potom zabalíme do mikroténu a dáme do mrazničky na 25-30 minút. Vyberieme ho a znova premiesime na hl. múkou pomúčenej doske. Rozdelíme ho na 3-4 časti, a každú z nich rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Povykrajujeme kolieska s priemerom 5-6 cm, naplníme plnkou (cca pol ČL) a formičkou na perky vytvoríme stlačením vejárik. Dáme na plech, ktorý sme si len dobre vymastili, každý vejárik jemne potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 180°C asi 18-20 minút. |
 |  | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.11.2011, 19:34) |
veru tak Maji  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145, mimibazar.sk/dzaja26 (5.11.2011, 11:12) |
Tak toto je určite pochúťka ako tak čítam recept na cestíčko uložené, určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (5.11.2011, 19:53) |
Želi, vrelo odporúčam....zostanú krehké po dobu 6 dní a to len tak na tanieriku neprikryté  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |