Katarína V. (pagastanka) ID 64848 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Bravčové kotlety s pórovo-horčicovou omáčkou
[ recept č. 43886 zo dňa 1.11.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
bravčové kotlety, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľký pór, pohár bieleho vína, 1 lyžica celozrnnej horčice, 1 smotana na varenie, soľ, biele korenie, petržlenová vňať
POSTUP PRÍPRAVY
Mierne naklepané bravčové kotlety trochu posolíme, posypeme bielym korením a na miernej teplote na oleji opečieme zhruba 5 minút z každej strany aj s dvomi celými strúčikmi cesnaku. Mäso aj cesnak vyberieme, dáme ich do ohňovzdornej misy alebo pekáča a dopečieme v predhriatej rúre, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kosti. Medzitým na panvici, kde sa opekalo mäso restujeme 6 minút umytý a pokrájaný pór, potom prilejeme víno a necháme ho odpariť zhruba na tretinu (niekedy vino nedam vobec). Primiešame horčicu, smotanu, premiešame a dobre dochutíme soľou, korením, prípadne aj cukrom. Necháme prejsť varom, kým omáčka nezhustne a nakoniec pridáme aj posekanú petržlenovú vňať. Dopečené mäso podávame s pórovo-horčicovou omáčkou, čerstvou petržlenovou vňaťou a zemiakovou alebo paštrnákovou kašou. |
Marcela N. (n-marcela) ID 54829, mimibazar.sk/n-marcela (10.1.2012, 19:11) |
Neda sa to vino nahradit niecim inym,lebo toto vyzera fantasticky ,ale krmim aj dve hladne deti .A este sa chcem opytat co su to tie kotlety  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína V. (pagastanka) ID 64848 (16.1.2012, 11:07) |
Ja som tam minule vino nedala vobec a bolo to aj tak dobre, takze kludne aj bez. A kotlety su bravcove masko s kostou, ale moze byt aj obycko bravcove.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (6.1.2012, 19:39) |
vyzerá to absolutne mnamkovo urcite vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |