Eva T. (Evulqa) ID 33802 |
|
Oblasť: Košice |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 28.1.2008 |
Naposledy: 9.6.2021 21:23 |
Aktualizácia: 28.9.2013 18:26 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov)
Pirohy aké ste ešte nejedli
[ recept č. 4364 zo dňa 9.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g hrubej múky, 2 vajíčka, 200ml vody, soľ................ Plnky: tvarohová- 450g tvarohu, 2 žltky dobre premiešať a rozdeliť na dve časti, do jednej )sladkej) pridáme 1PL práškového cukru a 1 vanilkový cukor, do druhej (slanej) pridáme soľ a 1PL kôpru........ Maková- asi 100-150g pomletého maku, 1PL práškového cukru, 1 vanilk. cukor zaliať trochou teplého mlieka, alebo vody................ Slivková- slivkový lekvár.............Na pomastenie maslo -popražiť.............Na posýpku- na 1PL masla popražiť strúhanku
POSTUP PRÍPRAVY
U nás doma sme jedávali pirohy len na sladko, ale poznala som aj bryndzové a iné, ale kominácia slivkového lekváru a tvarohu s kôprom ma dosť prekvapila a kým som neochutnala neverila som , že to môže byť jedlé. ľudkovia a je to nebezpečne bohovské ja sa ich neviem dojesť a keby som si mala vyberať medzi sladkými a týmito, jednoznačne zvíťazia tvarohovokôprovoslivkové. V mojom postupe som robila aj sladké pre deti. Preto je dobré ak si pripravíte 4 misky do ktorých si dáte pirohy s každou plnkou zvlášť. Tak poďme nato.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
na dosku dáme múku, soľ, vajíčka a spracujeme cesto s pridaním vody
vypracované cesto si rozdelíme tak, že na slivkovú plnku si odelíme väščí kus, lebo tie sa budú podávať k sladkým aj k slaným pirohám) týchto nám treba viac. Možno aj jednu tretinu cesta použijeme na slivkové a zvyšné dve tretiny cesta potom rozdelíme na tri rovnaké bochníky ( makové, tvarohové- sladké a tvarohové kôprové)
hotové plnky + slivkový lekvár ( zabudla som ho odfoťiť)
na masle popražená strúhanka
pirohy slivkové
preložíme , pritlačíme cesto okolo plnky prstami a vidličkou potom dokola ozdobne popritláčame okraje
sladká tvarohová
tvarohovo-kôprová slaná
maková
pirohy varíme vo vode kým nevyplávajú na vrch. Ja som varila v jednej vode najprv lekvárové, potom tvrohové sladké a nakoniec makové, keďže som sa bála, že mi makové prasknú a voda sa zašpiní od maku, tak som na kôprové dala variť vodu do druhého hrnca.
uvarené slivkové, alebo makové, už neviem. Ja ich sitkom opatrne, aby sa nepotrhali vyberiem do pripraveného cedítka a len tak jemne prelejem hrnčekom vody, aby sa nelepili.
uvarené a precedené tvarohové sladké- to nie je nekvalitné foto, to sa z nich ešte parí
uvarené tvarohovokôprové. Teraz ma napadlo, že všetky hneď po odkvapkaní slabúčko prelejeme popraženým maslom a nezabudnime ich dávať zvlášť do misiek.
tuto sú na tanieri slivkové, makové a tvarohové-sladké, posypané popraženou strúhankou, práškovým cukrom a poliate ešte maslom
tak a toto sú tie bohovské so slivkovým lekvárom a tvarohovokôprové slané preliate len maslom. Papáme tak, že striedame jednu takú a druhú takú pirohu. Babenky nikoho nenútim jesť túto kombináciu, zvlášť nie tých , čo nemôžu kôpor, ale tie čo môžu vyskúšajte určite neoľutujete. Ešte by som poradila, kto sa bojí experimentov, skúste pri klasických pirohách trošku obobrať tvaroh, ochutiť ho a urobiť len tri štyri pirohy na skúšku.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
| jana g. (pegos) ID 28394, mimibazar.sk/pegos (24.3.2013, 23:54) |
Uz som ich robila viackrat podla tohto receptu a su super |
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (26.2.2012, 22:12) |
vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
Iva Vnenčáková (ivakk) ID 117554 (26.2.2012, 21:35) |
Je to fajn ja ich robim na konci tak ze ked su lekvarove posipem ich brezlami a cukrom brezle oprazim na panvici.to je mnamka ako ty a nevieme s ich dojest |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (16.10.2011, 13:10) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.10.2011, 19:28) |
|
ODPOVEDAŤ |
Alexandra S. (littlealex) ID 181783 (16.10.2011, 12:58) |
mnaaaam,prave som dokoncila, su famozne |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.10.2011, 19:29) |
ďakujem a ktoré si robila |
ODPOVEDAŤ |
Norika n. (nuruka) ID 191099 (11.7.2011, 14:13) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2011, 17:18) |
jaj asi ich zajtra urobím ale si mi narobila chute |
ODPOVEDAŤ |
| jolly l. (jolly12) ID 85990 (19.3.2011, 10:36) |
Dievcata, neviem ci skusite. Ja davam do cesta vrecko zemiakovej kase z kauflandu a je maksie. Ale treba vyskusat, to preto, ze sa mi nechce varit zemiaky a pretlacat.( do zemiakoveho cesta su najlepsie ruziaky) |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.4.2011, 18:46) |
každá rada nad zlato ale tieto sú z vajcového cesta a občas keď som lenivá ja zas na šúľance a podobné použijem polotovar zemiakové knedlíky, či ako sa to volá |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana P. (zuzikika1) ID 40827 (11.3.2011, 15:43) |
chcem ich zjest |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.4.2011, 18:42) |
Zuzi aj ja, aj ja |
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (31.1.2011, 19:36) |
krásny postup, už som dávno nerobila a ked chute tak so syrom niva su nezabudnutelne alebo aj plnene olivami ci kuskom tuniaka |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (2.2.2011, 20:54) |
ďakujem Mirka, len u nás by som jedla s nivou len ja s manželom , olivy len ja a tuniaka na teplo nemôžem ani ja ale aspoň sa môžu inšpirovať ďalšie dievčatá |
ODPOVEDAŤ |
Petra L. (bebe87) ID 184298 (31.1.2011, 19:33) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (2.2.2011, 20:51) |
|
ODPOVEDAŤ |
Monika B. (lolita22) ID 38664 (21.1.2011, 10:15) |
mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmm super |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.1.2011, 20:19) |
treba skúsiť |
ODPOVEDAŤ |
Monika B. (lolita22) ID 38664 (21.1.2011, 10:14) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.1.2011, 20:19) |
|
ODPOVEDAŤ |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (4.1.2011, 21:18) |
veru ,pekne dlho sme ich doma nemali, moja mama aj robieva na slano |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.1.2011, 18:03) |
jaaaaaaaj, ale si mi narobila chute |
ODPOVEDAŤ |
mima f. (joja22) ID 83508 (16.11.2010, 21:01) |
mnammmmm zajtra idem robit ale po svojom |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (21.11.2010, 8:46) |
|
ODPOVEDAŤ |
Darina D. (darca001) ID 112827 (upravené 11.9.2010, 7:06) |
Evička ďakujem za super recept. Prvý raz som robila pirohy a zvládla som to aj ja. Môjmu aj mne veľmi chutili. http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=736298 Darina |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.9.2010, 11:56) |
Darinka, nie je za čo ďakovať teším sa že chutilo |
ODPOVEDAŤ |
kristian o. (juko25) ID 147200 (21.4.2010, 14:08) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (21.4.2010, 16:07) |
|
ODPOVEDAŤ |
zuzana b. (zuzlina) ID 78529 (16.4.2010, 13:34) |
ste moja zachrana, mne sa nedarilo cesto, stale bolo tvrde, vy tu ale pisete asi ako jedina na svete pomer muky a vody. idem vyskusat,dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (21.4.2010, 16:07) |
tak čo chutili |
ODPOVEDAŤ |
| | zuzana b. (zuzlina) ID 78529 (1.11.2010, 21:11) |
ach boze, citim sa akoz ineho sveta, vobec som si nevsimla ze je tu kolonka na komentare, chodim sem len malo. ale ano super dakujem, cela rodina jedla ) a je a bude jest nakolko maju smolu ci stastie ze ja ich mam tak rada. )) |
ODPOVEDAŤ |
Jan S. (Malyjanko) ID 87265 (18.1.2010, 15:31) |
|
ODPOVEDAŤ |
| aneta d. (laija11) ID 110233 (1.1.2010, 17:06) |
|
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |