
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Denisa K. (KukulienkaLienka) ID 217944 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Šošovicová polievočka s klobáskou[ recept č. 43407 zo dňa 14.10.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 130 g šošovice 50 g hladkej múky 40 g masti 1 cibuľa 1 klobása soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika 1 strúčik cesnaku majoránka POSTUP PRÍPRAVY Šošovicu preberte, prepláchnite a aspoň na dve hodiny ju namočte v 750 ml vody. V tej istej vode ju potom uvarte takmer do mäkka. Do variacej šošovice pridajte na kocky nakrájané zemiaky a mrkvu. Pridajte ich však až po 20 minútach varenia, aby sa príliš nerozvarili. Ošúpanú cibuľu nakrájajte nadrobno. V druhom hrnci ju speňte na masti, až zosklovatie, prisypte múku a mletú papriku a zalejte 750 ml studenej vody. Dôkladne zamiešajte, aby sa zápražka dobre rozmiešala a varte asi 10 minút. Prilejte k šošovici a varte dokiaľ šošovica celkom nezmäkne. Potom pridajte na kolieska nakrájanú klobásu a ešte asi minútu povarte. Polievku posoľte, okoreňte a prichuťte rozotreným cesnakom. Nakoniec pridajte majoránku. |