. .. .. .. .. .. .
. .

Šľahačkovo-marhuľový zákusok - RECEPT 4339

Evka A. (evka.a) ID 35030
.
Oblasť: Vráble
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.2.2008
Naposledy: 12.6.2012 15:37
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 24
RECEPTY 9
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Šľahačkovo-marhuľový zákusok


[ recept č. 4339 zo dňa  ]


Šľahačkovo-marhuľový zákusok


POTREBNÉ PRÍSADY

Cestá: 14 vajec, 14 PL kryšt. cukru, 14 PL polohrubej múky
Plnka: 1 PL pudingu Zlatý klas, 4 PL kryšt. cukru, 2 vanilkové cukry, 2.5 dcl mlieka, 1 balíček želatíny, voda, 2 smotany na šľahanie, 4 PL prášk. cukru a
asi dva 7dcl poháre zaváraných marhúľ


POSTUP PRÍPRAVY

Kuk dolu na obrázkový postup:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Takže prv než sa pustíme do prípravy cesta alebo čohokoľvek iného, dáme si napučať do 2 dcl pohára želatínu. Voda nemusí byť až po okraj pohára, stačí tak do 3/4:)


Až teraz sa pustíme do cesta. Oddelíme si bielky od žĺtkov...


...trochu ich vyšľaháme, ale naozaj len trochu, a pridáme 7 PL cukru.


Keď je z toho poriadny sneh, pridáme žĺtky a zašľaháme....


..po žĺtkoch nasleduje 7 PL múky. Múku do cesta dobre všľaháme.


Môžeme vyliať na plech a dáme piecť asi na 15 minút do rúry vyhriatej na 180C. Potom si rovnakým spôsobom upečieme ešte jednu piškótu.


Z týchto ingrediencií si uvaríme puding.


Pudingu dajte veľkú kopcovitú lyžicu, nech je dobre hustý:)


Zatiaľ čo nám puding mierne vychladá, skontrolujeme, či želatína dobre napučala:)


Keď puding vychladne (asi na 60C), vmiešame doň želatínu.


Teraz si vyšľaháme 2 šľahačky.


Pridáme 4 PL práškového cukru a zase šľaháme.


Ak puding stále nie je vychladnutý, môžeme si medzitým nakrájať zavárané marhuľky


Keď už vychladol, zľahka ho vmiešame do šľahačky.


Trochu plnky natrieme na piškótu a poukladáme pokrájané marhule.


Nasleduje ďalšia vrstva plnky...


...a na ňu piškóta a na piškótu zase plnka:) ale už tenučká vrstva, len aby zakryla cesto.


ozdobíme podľa vlastného gusta. Zákusok by mal približne 3 hodiny tuhnúť niekde v chlade... Lenže my sme to už nevydržali a papali ho asi o pol hodku:)


Dobrú chuť:)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Šľahačkovo-marhuľový zákusok | Výýborná kakaová marlenka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina C. (mandy1972) ID 42436 (14.4.2008, 12:31)
Evi,prozradíte mi,jak jste udělala takovou úžasnou barevnou polevu (L)?Děkuji Martina
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (14.4.2008, 16:35)
Martinka, veľmi jednoducho - poslednú vrstvu plnky som posypala "farebnou ryžou" , ktorá takto pustila farbu :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Martina C. (mandy1972) ID 42436 (16.4.2008, 8:07)
Evi,děkuji za odpověď a musím uznat,že máte skvělě vypadající recepty (Y) (Y).Pěkný den
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (8.3.2008, 20:18)
Tá plnka vyzerá byť perfekná (Y), určite ju vyskúšam -ked aj na inom koláči :-$
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (8.3.2008, 21:22)
Vyskúšaj, vyškúšaj - naozaj je super :-) drzim palce (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu