končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Veronika H. (bonifac) ID 64036 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Tvarohový koláčik s ovocím a želatínou vol. 2[ recept č. 43088 zo dňa 2.10.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY PIŠKÓTOVÉ CESTO: 8 vajec,8 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc horúcej vody, 2 lyžice oleja, 2 lyžice kakaa, 8 lyžíc polohrubej múky,1 balíček prášku do pečiva, na potretie marhuľový džem TVAROHOVÁ PLNKA: 500 g jemného tvarohu, 250 g masla, 3 lyžice práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, citrónová kôra, ovocie- v tomto prípade mandarínky a kiwi ŽELATÍNOVÁ POLEVA: 2 balíčky Zlatého klasu, 2 balíčky nápoja v prášku (Tang, Pima,...), šťava z kompótu alebo voda POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Žĺtka vymiešame s cukrom, postupne pridáme horúcu vodu a olej. Pridáme kakao, múku s kypriacim práškom a poriadne zamiešame. Na záver opatrne vmiešame sneh z bielkov a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 15-20 minút pri 160 stupňoch. Upečenú piškótu necháme vychladiť a natrieme džemom Plnku si pripravíme nasledovne: Tvaroh zmiešame so zmäknutým maslom a cukrom a pridáme citrónovú kôru. Vymiešame dohladka a pridáme želatínový stužovač, ktorý sme si pripravili podľa návodu. Zamiešame a odložíme do chladničky. Fotka stužovača. Ja som použila polovičnú dávku. Na cesto potreté džemom rozotrieme vychladenú plnku a uhladíme. Ovocie a suroviny na polevu Na plnku poukladáme ovocie a koláč rozdelíme pomocou alobalu na dve časti aby sa nám želatíny nespojili. zabudla som odfotiť prípravu tak použijem starú fotku Polevu pripravíme tak že si uvaríme Zlatý klas v 4 dcl vody alebo kompótovej šťavy. Keď uvaríme hustý puding pridáme nápoj v prášku a zamiešame. Už ďalej nevaríme. Koláč polejeme ešte teplou želatínou. Pracujeme čo najrýchlejšie pretože poleva rýchlo hustne. Koláč polejeme aj druhou želatínou a odložíme do chladničky. Krájame a ochutnávame až po úplnom stuhnutí! DOBRÚ CHUŤ :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Zuzana Z. (zuzanita 66) ID 28768, mimibazar.sk/helenita (20.11.2011, 15:00) | |
ODPOVEDAŤ |
Brigita Křivová (Nikolasko) ID 12037, mimibazar.sk/bret (4.10.2011, 19:55) | |
ODPOVEDAŤ |
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (4.10.2011, 23:41) | ||
ODPOVEDAŤ |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (2.10.2011, 19:41) |
Mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam A musí ísť do plnky maslo, keď tam ide stužovač? A tvaroh môže byť z vaničky nízkotučný? Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (3.10.2011, 16:39) | ||
pôvodne so robila len s maslom a tvarohom ale nie vždy do stuhlo podľa mojich predstáv tak už pridávam aj stužovač a je to dokonalé a môže byť akýkoľvek tvaroh..každý podľa vlastnej chuti a taktiež ak chcete menej kalorickú verziu kľudne maslo vynechajte | ||
ODPOVEDAŤ |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (4.10.2011, 7:11) | ||
Ďakujem pekne | ||
ODPOVEDAŤ |
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (4.10.2011, 15:41) | ||||
nie je za čo dúfam, že vám bude chutiť | ||||
ODPOVEDAŤ |