. .. .. .. .. .. .
. .

MAXI šišky... - RECEPT 42857

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 4.1.2025 10:49
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


MAXI šišky...


[ recept č. 42857 zo dňa  ]


MAXI šišky...


POTREBNÉ PRÍSADY

Ide vlastne o "obyčajné" šišky, ale u nás sú obľúbené v ich MAXI podobe, krásne mäkké a nafučané ako obláčik. Ako vidieť na obrázku, jedna šiška je skoro na celý malý tanier.

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme: 400g hladkej a 400g polohrubej múky, štipka soli a 1 PL oleja- spolu zmiešame, urobíme jamku, do ktorej rozmrvíme droždie /1 kocku/, 3 PL kryštálového cukru a 250 ml vlažného mlieka. Kvások necháme podkysnúť /keď je spenené je to fajn/ prilejeme 2-3 PL rumu /aby šišky nevpili veľa oleja a neboli príliš mastné/ a asi ešte 0,5-1 dcl teplej vody a vymiesime polotuhé cesto. Také, aby sa nelepilo na ruky, ale akoby sa "lialo". Povrch posypeme jemne múkou, zakryjeme čistou utierkou a na teplom mieste necháme 30 minút kysnúť. Potom cesto vyklopíme na dosku posypanú múkou a jemne premiesime /netreba dlho/, rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a okrúhlou formičkou /ja s pohárom s priemerom 10 cm/ vykrojíme šišky. Necháme 15 minút podkysnúť, do kastróla alebo vysokej panvice nalejeme olej /do výšky 3-4 cm, aby šišky mohli "plávať"/, necháme rozpáliť, odštipneme kúsok cesta a keď "pláva" navrchu, môžeme vysmážať šišky - z každej strany 5 minút. Ešte pred vložením do oleja do každej šišky z jednej strany prstom urobíme jamku, do ktorej potom dávame lekvár a touto stranou začíname najskôr vysmážať. Vyberieme, necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a do jamky kvapneme lekvár /u nás najviac s nimi chutí jahodový/ a povrch buď posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým /v tomto prípade ja dávam ešte šľahačku/ alebo pofŕkame čokoládou /najlepšie bielu/. Dobrú chuť...
<< Rybie filé s citrónovou omáčkou... | MAXI šišky... | Šťavnatý mrkvový koláčik... >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Milan B. (Dodkove klbko) ID 46366, mimibazar.sk/dodkoveklbko (15.1.2012, 10:02)
nechýbajú v tom recepte náhodou žltky? *-) *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (15.1.2012, 20:23)
:-) :-) :-)Vôbec nie, aj keď neuškodia, ja nedávam a ani tam nechýbajú chuťovo...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Milan B. (Dodkove klbko) ID 46366, mimibazar.sk/dodkoveklbko (18.1.2012, 10:00)
robila so to podla tohto receptu a veru som musela pridať aj vajička aj dosť mlieka cesto bolo straaašne tuhe
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (18.1.2012, 14:56)
No veď receptík si každý môže prispôsobiť podľa gusta *-), mne napríklad stačí na 800g múky dať 350ml tekutiny dokopy...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Halina M. (anilah) ID 93483 (19.9.2011, 22:59)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (21.9.2011, 16:57)
:-$ :-$ :-$ Ďakujem, Halina (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu