ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)
Čili sós á la brutallo totallo pikanterio
[ recept č. 428 zo dňa 28.9.2006 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Dajme tomu, že budete potrebovať nejaké ostré chilli papriky a zopár rajčín * trocha olivového oleja * soľ * a fertig mariška * VHODNÉ pre: všetky azbestové a teflónové ústne dutiny a zažívacie trakty
POSTUP PRÍPRAVY
Čo môžete očakávať od kila krvavo červených a trávičkovozeleno zelených chilli papričiek pokrájaných aj s jadierkami v gumenných rukaviciach a rúškou na ústach a nose, dusenými na plné gule (pardón) asi hodinu, keď sa Vám bude po celom byte (pozn. pre Miriam – po celej 800m2 haciende) preháňať ostrý pach pálivej arómy až hrôza a nedokážete ani desiatimi hlbokými nádychmi z kyslíkovej bomby vyhnať zo svojich boľavých pľúc dusivú štipľavú vôňu Vašej budúcej sósky (prevzaté z anglického originálu „sauce“)?!? Tak taký je náš najnovší komôrkový prírastok v podobe dvoch malých pohárikov. Toto dochucovadlo používame do omáčok, gulášov, na mäso, manžel má rád túto omáčku v pohotovosti aj pri slepačej polievke. Nuž, ak ste vyznavačom abnormálne štipľavých gastrozáležitostí, pri ktorých Vám cícerkom tečie z nosa produkt nosových dutín a túžite poslať do nenávratna všetky svoje chuťové papiláriky na jazyku, tak tu je recept na chilli sós.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
1. Prvý - veľmi zaujímavý krok.
2. Druhý nemenej zaujímavý a dôležitý krok: skrojte stopky.
3. V bode číslo II. som mala na mysli tieto skrojené oné / izé.
4. Papričky nakrájajte nadrobno - aj so zrnkami! Čím viac zrniek, tým bude bruttalo bruttalovitejšie!
5. Ak Vás moc štípu rúčky a noštek, tak si bez hanby pomôžte vidličkou a rúškou na ústa. (Rúško dostanete kúpiť v zdravotníckych potrebách, alebo ak máte moc citlivý noštek, tak si kúpte rúško v stavebných potrebách z polystyrénu.)
6. Do panvice nalejte zo 1-2 decká olivového oleja, na to prasknite nakrájané papričky a poduste. Prilejte trocha vody.
7. Keď budú papričky domäkka podusené, pridajte zopár zrelých nakrájaných rajčín.
8. Duste, pokiaľ rozvaríte rajčiny, ak sa Vám chce, povyberajte šupky. Potom si zmes dajte do vyššej nádoby, kde všetko rozmixujete. Osoľte.
9. Zmixovanú zmes vráťte do panvice, nechajte opäť prejsť varom.
10. Naplňte do maličkých pohárov po okraj, poriadne zatvorte a nechajte vychladnúť v polohe dole tlamičkou. Samotnú konzumáciu neodporúčam a keď to risknete, nezapíjajte vodou!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (4.9.2010, 10:53) |
v stredu idem nato ! |
ODPOVEDAŤ |
| Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (24.1.2010, 9:14) |
marcelka, ty si neprekonateľná toto ukážem môjmu nech si urobí do zásoby, lebo v obchode kupujeme každú chvíľu takto aspoň budeme vedieť, čo v tom je |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka S. (1Leni) ID 67070 (1.11.2009, 13:17) |
paradny postup |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.11.2009, 12:25) |
super recept, aspoň nemusím feferónky len sušiť parádne to je http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=614421 |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (27.2.2009, 13:22) |
ešte to len čítam a už ma to štíííípe... ale vyzerá to bombovo, isto v lete vyskúšame.. |
ODPOVEDAŤ |
| Mirka M. (Myrca) ID 22115 (13.10.2008, 11:14) |
Dostali sme od suseda chilli papričky a som si spomenula, že ty si tu mala takýto čipoš recept , tak som papričky pripravila podľa neho a práve som to dokončila, no ale všetko má štííípe |
ODPOVEDAŤ |
Zuzka R. (zuzulien) ID 835, mimibazar.sk/zuzka (5.1.2007, 10:42) |
takto niečo zhanam, ale este sa dam melie aj masko??? taky receptik nahodou nemas.....dava sa to potom trebars na tousty a je to desnne mnamky....... |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata74) ID 9033 (8.1.2007, 16:51) |
Zuzi ,taky nejaky recept s maskom mi nedavno prisiel pod ruku, ak mas stale zaujem daj mi vediet a poslem ti ho. |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (5.1.2007, 12:32) |
Ahoj Zuzka, nemám taký recept , ak by som ho niekde objavila, pošlem Ti ho, papa, Marcela |
ODPOVEDAŤ |
| Dana Havlíčková (dannyva) ID 4510 (29.9.2006, 15:38) |
Nepozera to aš tak štiplavo ne som isty že je to take brutalne ja mam rad čipoš ale nech to stoji za to.Ale skusim recept či to bude mat grady cau Tatko |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (29.9.2006, 16:32) |
Čau tatko. V úvode píšem, že vhodné pre azbestové ústne dutiny , takže možno pre Teba to bude lahôdka |
ODPOVEDAŤ |
| | | Sandy C. (sandy) ID 1290 (8.1.2007, 17:15) |
tak to potom musim mojmu staremu niekedy uvarit, ked vravis ze je to brutal aj ked jemu neni asi nic dost stiplave |
ODPOVEDAŤ |
| Ivka P. (Ivka) ID 435 (29.9.2006, 8:34) |
Marcelka aj my kupujeme výživky zn. Hellou..... . Sú chuťovo najlepšie . |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (29.9.2006, 8:38) |
Ivi, my sme ich kupovali kvôli teletubbieskom, dcéra ani netuší, ako chutia |
ODPOVEDAŤ |
| | | Ivka P. (Ivka) ID 435 (29.9.2006, 8:48) |
No počkááááj, Laurinke a poviem jej pravdu ako mamka maškrtí obsah zo sklenej fľaštičky |
ODPOVEDAŤ |
| Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (28.9.2006, 18:35) |
Marcelka ty vždy niečo vymyslíš... |
ODPOVEDAŤ |