
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
NÁTIERKY |
Mária S. (jantarka) ID 30663 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Pomazánka VEGA[ recept č. 4254 zo dňa 2.3.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 2-3 PL rastlinného masla (Veto), 2 stredne veľké ružice uvarenej brokolice, 1 menšia (priem. 2 cm) nadrobno pokrájaná cibuľa, 1-2 PL strúhanej mrkvy, 1-2 PL strúhaného tvrdého syra (ovčí, Eidam a pod.), ½ ČL sušenej bazalky, solčanka príp. vegeta a soľ podľa chuti, čerstvá zelenina podľa sezóny (reďkovka, kápia a iné), celoražný alebo poloražný chlieb bevit POSTUP PRÍPRAVY Do rastlinného masla pridáme uvarenú brokolicu, nadrobno pokrájanú cibuľu (lepšia je nová cibuľka aj so zelenou vňaťou), strúhanú mrkvu, strúhaný tvrdý syr a sušenú bazalku. S vidličkou všetko dôkladne pretrieme a premiešame. Masu dochutíme solčankou alebo vegetou a štipkou soli. Pomazánku natierame na ražný alebo poloražný chlebík, ktorý ozdobíme čerstvou zeleninou. Je to chutný a zdravý olovrant či 2.večera. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Do misky dáme 2-3 PL (=polievkové lyžice) rastlinného masla. ![]() Pridáme uvarenú brokolicu a trochu solčanky alebo vegety a dôkladne všetko roztrieme a premiešame. ![]() Potom pridáme pokrájanú cibuľu (lepšia je nová cibuľka aj so zelenou vňaťou), strúhanú mrkvu a dôležitú koreninu sušenú bazalku a pekne vidličkou zapracujeme. ![]() Nakoniec trochu šťavnatú pomazánku zahustíme nadrobno strúhaným tvrdým syrom. Ja som použila ovčí, ale môže byť aj iný s menším obsahom tuku. ![]() Rodinke už tečú slinky, tak je načase servírovať chutný a zdravý olovrant. Ražný chlebík vždy chutí naj a k tomu čerstvá zelenina. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |