. .. .. .. .. .. .
. .

Zapečené palacinky s broskyňami a jablkami - RECEPT 42348

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 208382 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Zapečené palacinky s broskyňami a jablkami


[ recept č. 42348 zo dňa  ]


Zapečené palacinky s broskyňami a jablkami


POTREBNÉ PRÍSADY

PALACINKY: 400 g hladkej múky, 4 vajcia, 4 dcl vody, 6 dcl mlieka, 2 dcl oleja, 1 PL kryšt. cukru, štipka soli. Olej stačí dať pod prvú palacinku, príp. keď je panvica veľmi suchá (nestáva sa to často). Z tejto dávky mi vyjde cca 17-18 palaciniek. PLNKA BROSKYŇOVÁ: broskyňový kompót (ošúpať!), 150 ml šťavy z kompótu, 1/2 Zlatého klasu. PLNKA JABLKOVÁ: 3 ošúpané jablká, 2 PL kryšt. cukru, 150 ml vody, 1/2 Zlatého klasu, škorica. OMÁČKA: 4 žĺtky, 150 g prášk. cukru, 250 ml smotany na varenie, 250 g mäkkého tvarohu, 1 vanilkový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme palacinky.

Broskyne nakrájame na malé kúsky a podusíme v 50 ml šťavy. Pridáme Zlatý klas rozmiešaný vo zvyšnej šťave a povaríme asi 2 min.
Jablká nakrájame na malé kúsky. Povaríme s cukrom v 50 ml vody asi 5 min., kým nezmäknú. Potom pridáme Zlatý klas rozmiešaný vo zvyšnej vode a škoricu. Varíme asi 2 min.

Palacinky naplníme, zvinieme a naukladáme do zapekacej misy.

Omáčka:
V horúcom vodnom kúpeli vymiešame žĺtky so 75 g prášk. cukru do peny. Pridáme smotanu a šľaháme, kým hmota nezhustne.
Tvaroh vymiešame so 75 g prášk. cukru a vanilkovým cukrom. Pridáme žĺtkový krém.

Palacinky polejeme omáčkou a pečieme pri 180° asi 20 min.
<< Dubáčik | Zapečené palacinky s broskyňami a jablkami | Mrkvovo - kalerábová polievka... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu