. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Bryndzové rožky*♥* - RECEPT 42260

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


*♥*Bryndzové rožky*♥*


[ recept č. 42260 zo dňa  ]


*♥*Bryndzové rožky*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 500 g polohrubej múky, 320 ml mlieka, 2 zarovnané PL kryštáľ.cukru, 2 čL soli, 1 kocka kvasníc, 80 ml oleja, *** Plnka - 250 g bryndze, 100 g mozzarelly, 125 g masla, 1 žĺtok, soľ (alebo vegeta), mčk, 1/2 čL papriky, vňať jarnej cibuľky, 4 - 5 strúčikov cesnaku, *** na potretie - 1 bielok, 2 PL mlieka, soľ + rasca na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko mierne zohrejeme, trocha z neho odoberieme (2 dl), nasypeme doň 1 PL cukru, rozmrvené kvasnice a štipku múky - čiže pripravíme kvások. Prikryjeme ho a počkáme, kým kvasnice vybehnú. Do múky v mise urobíme priehlbinu, vložíme do nej zvyšný cukor a vlejeme kvások. Zamiešame a pridáme soľ, olej a postupne popri miesení dolievame zvyšné mlieko. Dobre vymiesime a prikryté necháme vykysnúť na dvojnásobný objem.\r\n\r\nKým cesto kysne, pripravíme plnku : Do mixéra dáme bryndzu, maslo, pokrájanú mozzarellu (môžeme nahradiť smotanovým taveným syrom) + žĺtok a koreniny. Dobre zmixujeme a už len ručne zamiešame pokrájanú cibuľkovú vňať a prelisovaný cesnak. Kto chce, môže pridať trocha štipľavej papriky. Plnku si rozdelíme na 4 časti.\r\n\r\nNa pomúčenej doske cesto sformujeme do bochníka a prekrojíme ho na 4 diely. Každý diel opäť sformujeme do bochníka a necháme chvíľu stáť. Potom každý bochník rozvaľkáme na kruh a rozrežeme ho na 8 častí. Na jednotlivé časti rovnomerne rozdelíme plnku a zabalíme. Konce trojuholníka preklopíme na plnku a stáčame k špicu, pričom dbáme, aby sme nenechali otvor, lebo syr by mohol vytiecť. Naplnené rožky kladieme na plech s PNP, potrieme ich zmesou rozšľahaného bielka, mlieka a soli. Nakoniec posypeme rascou. Necháme ešte 10 min pokysnúť a dáme upiecť - (190 - 200 stupňov, cca 25 minút)

Ideálne deťom do školy na desiatu, lebo sú mäkkučké aj na druhý deň.
<< *♥* eňo - ňuňo *♥* Zapekanka s baklažánom a cukinou *♥* | *♥*Bryndzové rožky*♥* | *♥*Pizzovníky*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (16.4.2013, 19:57)
Noooo vyzeráááá dobreeee vyskušaaaam (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (18.4.2013, 13:42)
(F) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Petra J. (Petraja) ID 274339 (16.4.2013, 19:34)
Aj tieto rožky plánujem vyskúšať, lebo to musí byť pecka (Y) (Y) (Y) už podla výzoru. Ale ešte som stále v zajatí úžasných pocitov z pečenia tých koliesok - slimáčikov ,-) Ešte ich raz urobím kým sa pustím do nového ^o) ^o) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika O. (retro) ID 14453, mimibazar.sk/erinao (13.12.2011, 19:16)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)boli perfektné,musela som robiť dva krát,čo sa u nás "stratili" ,-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (14.12.2011, 13:05)
:-) teším sa, že vám chutili (Y) (L) (L) (L) (L) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika O. (retro) ID 14453, mimibazar.sk/erinao (14.12.2011, 19:40)
jo takéto my silno mozeme (dance) (dance) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu