Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
*♥*Bryndzové rožky*♥*
[ recept č. 42260 zo dňa 23.8.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto - 500 g polohrubej múky, 320 ml mlieka, 2 zarovnané PL kryštáľ.cukru, 2 čL soli, 1 kocka kvasníc, 80 ml oleja, *** Plnka - 250 g bryndze, 100 g mozzarelly, 125 g masla, 1 žĺtok, soľ (alebo vegeta), mčk, 1/2 čL papriky, vňať jarnej cibuľky, 4 - 5 strúčikov cesnaku, *** na potretie - 1 bielok, 2 PL mlieka, soľ + rasca na posypanie
POSTUP PRÍPRAVY
Mlieko mierne zohrejeme, trocha z neho odoberieme (2 dl), nasypeme doň 1 PL cukru, rozmrvené kvasnice a štipku múky - čiže pripravíme kvások. Prikryjeme ho a počkáme, kým kvasnice vybehnú. Do múky v mise urobíme priehlbinu, vložíme do nej zvyšný cukor a vlejeme kvások. Zamiešame a pridáme soľ, olej a postupne popri miesení dolievame zvyšné mlieko. Dobre vymiesime a prikryté necháme vykysnúť na dvojnásobný objem.\r\n\r\nKým cesto kysne, pripravíme plnku : Do mixéra dáme bryndzu, maslo, pokrájanú mozzarellu (môžeme nahradiť smotanovým taveným syrom) + žĺtok a koreniny. Dobre zmixujeme a už len ručne zamiešame pokrájanú cibuľkovú vňať a prelisovaný cesnak. Kto chce, môže pridať trocha štipľavej papriky. Plnku si rozdelíme na 4 časti.\r\n\r\nNa pomúčenej doske cesto sformujeme do bochníka a prekrojíme ho na 4 diely. Každý diel opäť sformujeme do bochníka a necháme chvíľu stáť. Potom každý bochník rozvaľkáme na kruh a rozrežeme ho na 8 častí. Na jednotlivé časti rovnomerne rozdelíme plnku a zabalíme. Konce trojuholníka preklopíme na plnku a stáčame k špicu, pričom dbáme, aby sme nenechali otvor, lebo syr by mohol vytiecť. Naplnené rožky kladieme na plech s PNP, potrieme ich zmesou rozšľahaného bielka, mlieka a soli. Nakoniec posypeme rascou. Necháme ešte 10 min pokysnúť a dáme upiecť - (190 - 200 stupňov, cca 25 minút)
Ideálne deťom do školy na desiatu, lebo sú mäkkučké aj na druhý deň. |
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (16.4.2013, 19:57) |
Noooo vyzeráááá dobreeee vyskušaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra J. (Petraja) ID 274339 (16.4.2013, 19:34) |
Aj tieto rožky plánujem vyskúšať, lebo to musí byť pecka už podla výzoru. Ale ešte som stále v zajatí úžasných pocitov z pečenia tých koliesok - slimáčikov Ešte ich raz urobím kým sa pustím do nového  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika O. (retro) ID 14453, mimibazar.sk/erinao (13.12.2011, 19:16) |
boli perfektné,musela som robiť dva krát,čo sa u nás "stratili"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (14.12.2011, 13:05) |
teším sa, že vám chutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Erika O. (retro) ID 14453, mimibazar.sk/erinao (14.12.2011, 19:40) |
jo takéto my silno mozeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |