. .. .. .. .. .. .
. .

Nakladaná zelenina bez sterilizovania - alebo bezodná fľaša :-) - RECEPT 41875

ZAVÁRANINY

ID 18244 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)


Nakladaná zelenina bez sterilizovania - alebo bezodná fľaša :-)


[ recept č. 41875 zo dňa  ]


Nakladaná zelenina bez sterilizovania - alebo bezodná fľaša :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

Minulý rok môj muž dostal od jednej pani plnú fľašu rôznej nakladanej zeleninky, ktorú bolo možno po odjedení kedykoľvek doplniť. Tak mu to zachutilo, že som tento rok spravila aj ja tento jednoduchý recept a už sa muž teší ako začne pomaličky z tejto nakladanej zeleninky odjedať :-) Tento recept je na 3 5-litrové sklenené fľaše. Budete potrebovať: 4 litre vody, 1 liter octu, 65dg cukru, 13dg soli, 1PL celého čierneho korenia, 1ČL horčičného semena, 6 bobkových listov, 1ČL BORKÉN (kúpite v záhradkárskych potrebách), karfiol, cibuľa, zelené paradajky, cuketa, baranie rohy, paprika, jabĺčková paprika, fazuľové lusky... (akákoľvek zelenina okrem červených paradajok, červenej kapusty, cvikly.

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíte si nálev zo všetkých korenín a tekutín (nevariť!!! ). Nálev odložte na 24 hodín do chladu, občas premiešajte.
Na druhý deň si nálev rozlejte do 3 fliaš, resp. ak máte takú veľkú nádobu, že nemusíte, nechajte v jednej (napr. veľké vedro), zeleninu umyte a naukladajte do fliaš. Karfiol rozoberte na menšie ružičky, aj cuketu, paradajky a papriky nechajte vkuse. Už na druhý deň môžete zo zeleninky odjedať. Takýto nálev vám vydrží aj do zimy a stále môžete dopĺňať novú a novú zeleninku.
<< Narodeninova otvorena kniha 14,5kg | Nakladaná zelenina bez sterilizovania - alebo bezodná fľaša :-) | Srdiečko Kitty >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23)<< predošlé 1, 2
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (5.8.2011, 19:54)
vynikajuci napad,taký šalat všehochutík,tento rok je maximalne bohaty na zeleninku tak cez vikend naložím a vyskusam
Ja ked robim napriklad uhorkový salat tak tiež odjeme a potom tam nakrajam cibulu a paradajky a zasa zjeme a do nalevu kym je tak nakrajam papriky,zasa uhorky....v chladnicke fakt vydrzí kým sa nepoje
ODPOVEDAŤ
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (5.8.2011, 18:09)
A co sa udeje s tou zeleninou?prekysne, alebo co?
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (6.8.2011, 8:41)
tá zeleninka je kyslastá, ako čalamáda alebo kyslé zeleninky to chutí
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (5.8.2011, 14:24)
vďaka za pripomenutie receptíka (F) (F) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu