Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Šťavnatý trnavský báleš, v skratke ŠTB :o)
[ recept č. 41774 zo dňa 30.7.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 400g polohrubej múky, 0,5ČL soli, 4PL oleja, 1vajce Kvások: 2dcl vlažného mlieka, 1ČL práškového cukru, 1kocka droždia - necháme stáť až do spenenia Plnka: 1jemný tvaroh, 1dcl oleja, 1šľahačková smotana, za 2hrste strúhanych uvarených zemiakov Posýpka: kôpor, pažítka
POSTUP PRÍPRAVY
Zo všetkých surovín vypracujeme polotuhé cesto (podľa potreby dolievame vlažné mlieko) a necháme vykysnúť na teplom mieste na dvojnásobok objemu. Potom cesto natiahneme na vymastený plech, necháme ešte 5 minút v teple kysnúť, potrieme plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých ingredienciíí na plnku. Vrch posypeme kôprom alebo pažítkou. Pečieme do ružova vo vyhriatej rúre na 200st. cca 30 minút.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
z plecha sa strácajúce ŠTB :o)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Beáta M. (mečiarka) ID 145382 (9.8.2011, 0:07) |
bryndzovnik mame radi,toto je nieco podobne,isto dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (30.7.2011, 18:53) |
ja byvam 5 minut od janky, poprosim pribalit do obalky o kusok viac  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 (30.7.2011, 22:12) |
nebudem trocharcit, dam to do obalky A4...aj s plechom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (30.7.2011, 15:52) |
mňaaaam, poprosím jeden kúsok poslať poštou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 (30.7.2011, 18:51) |
nech sa paci, uz zalepujem obalocku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (30.7.2011, 20:05) |
Ďakujem pekne, budem to mať ako takú neskorú večeru, ja zasa na oplátku posielam našu dnešnú varenú kukuricu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 (30.7.2011, 22:12) |
hmmm, sladunku s masielkom, pol kralovstva za nu dam a ruku princeznej...sorry...princa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |