
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
PIZZA |
Lenka Š. (lienok1) ID 98707 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) pizzové bochníčky[ recept č. 41589 zo dňa 20.7.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY prísady na 1 plech: 1/2kg hl.múky, 1/4l mlieka (polovicu mlieka môžme nahradiť vodou-ja to tak robím), 1/2 kocky droždia, 40g tuku, 1 vajce, 1 kl soli, 1 kl cukru, 1 varený nastrúhaný zemiak, na rezance nakrájané údené mäsko (robila som už aj so salámou, šunkou, párkou-čo doma bolo), nastrúhaný syr. Na potretie: olej, kečup, oregano, tymián(nemusí),pizzové korenie alebo gril POSTUP PRÍPRAVY Z vlažného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Múku preosejeme, posolíme, pridáme nastrúhaný varený zemiak, vajce, vychladnutý roztopený tuk, kvások. Vypracujeme vláčne cesto. Ak a lepí pridať múky, ak sa zdá hutné moc, pridať troška tekutiny. Cesto by sa malo odliepať od misy. Necháme vykysnúť 40 minút. Po vykysnutí ho na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme väčšie kolieska (mne ich vydá asi 16 ks na plech). Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme chvíľu oddychnúť. Potrieme salsou: kečup zmiešať s olejom a troška letnej vody, osoliť, oregano, koreniny...robím to v malej kompotovej miske také viac tekuté. Poukladať nakrájané mäsko a mierne pritlačiť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175-180 stupňov. Pred dopečením posypeme syrom a dopečieme dozlatova....u nás sa po nich zľahne zem švihom ruky...ocinko ich miluje aj prihriate v mikrovlnke, keď ma nočnú...brúúúú chuť.... |
eva n. (hildunka) ID 88511 (23.7.2011, 16:36) |
Lenka, dnes som ich robila. To je fantastické cesto, Ja som ale dala 3/4 kocky droždia. Tak mi fantasticky nakysli a sú ohromne ľahulinké. Ja vždy dávam viac droždia a potom sú také nafúknuté, najmä rohlíky a nie sú také "ťažké" na váhu. Dík za recept. ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lenka Š. (lienok1) ID 98707 (25.7.2011, 0:56) |
...to ma teší... ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (21.7.2011, 20:43) |
Lenka, tie musia byť výborné, niekedy vyskúšam! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lenka Š. (lienok1) ID 98707 (22.7.2011, 11:57) |
Sú naozaj skvelé, a zemiak v ceste udržuje vláčnosť, takže sú mäkké prípadne i na ráno ďalšieho dňa...akurát ich dnes idem ockovi zakvasiť na večer... ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |