Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)
KiRine VEGETKY najlepsie na svete
[ recept č. 41565 zo dňa 19.7.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto:...½ kg polohrubej múky, 1 čl práškového cukru, 1 čl prášku do pečiva, 2 PL Vegety, 1 Hera (alebo iný stužený tuk 250g), 2 dl studenej vody, 1 čl provensálskych byliniek (alebo iných). Plnka:...1 Hera (alebo iný stužený tuk 250g), 350-400 g tvrdého (najlepšie údeného) syra, 1 PL štipľavej alebo sladkej papriky, 1 čl sušeného cesnaku, alebo 3 strúčiky prelisovať,1 čl vegety
POSTUP PRÍPRAVY
Z ingrediencií vypracovať cesto a rozdeliť na 6 rovnakých dielov. Vyvaľkať na cca 3 mm hrúbku – zhruba obdĺžnikového tvaru. Vymiešať plnku, rozdeliť na 6 častí a tie natrieť na cesto. Cesto po dĺžke zrolovať ako závin a opatrne postláčať, aby sme spojili okraje. Nechať odležať v chladničke 24 hodín. Na druhý deň odkrajujeme z valcov cca 3-4 mm kolieska a ukladáme na nemastený plech. Pečieme na najvyššej teplote do zlatovka približne 6-7 min.. Podľa fantázie prípadne posypeme sezamom, ľanovým semienkom, alebo rascou. Je to absolútne to najchutnejšie slané mňam, aké poznám. Robievam ich na pikantno, uchovávajú sa v špajzi v papierovej krabici a vydržia veľmi dlho.....za predpokladu, že ich nikto neobjaví. |
Marta T. (kuriatko98) ID 28298 (24.8.2011, 9:12) |
No včera som to robila, no cesto sa mi zdalo riedke,plnky mi bolo málo a zle sa to roztieralo..no ale zvysok cesta dnes niečim naplním a upečiem....tak ochutnáme |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 (9.7.2012, 15:44) |
...ako to nakoniec dopadlo?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 (31.7.2011, 8:48) |
Janka, Vy Ste taka zlata, ze Vas asi adoptujem. Dakujem a mam radost!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka L. (jankalo) ID 108253 (23.7.2011, 21:06) |
Sledujem Vaše recepty, robila som zatiaľ len syrečkovú nátierku(výborná), ale vždy ma zaujme ako ich viete "predať" a veľmi sa mi páčia Vaše odpovede na komentáre diskutujúcich návštevníčiek. To ich robí zaujímavými a nabádate, aby sme ich skúsili. Rozhodne ja ich postupne vyskúšam. Pokračujte tak ďalej a prispievajte ako doposiaľ.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka M. (Lenka79) ID 88410 (22.7.2011, 12:14) |
moja mamina ich robieva roky a hned byvaju prve prec, vrele odporucam, su fantasticke hlavne v vinku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 (23.7.2011, 18:37) |
K vinku, pivku, cajiku, malinovke, k comukolvek. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 (20.7.2011, 19:36) |
Na tejto fotke su celkom pekne, ale kto pecie v inej rure ako plynovej, bude ich mat uplne nadherne sfarbene, oranzovo zlatiste....a ta chut!! Celkovo, najchutnejsie su but uplne cerstve, alebo na taky 3-4 den, ked preschnu a su chrumkave. Netreba ich balit, praveze su lepsie na vzduchu. pekny dnik! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |