Jana S. (JaniS.) ID 159902 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Bulharský tarator
[ recept č. 41358 zo dňa 10.7.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
(2-3 porcie): 500 g bieleho jogurtu, 250 ml studenej vody, 2 veľké šalátové uhorky, 3 PL čerstvo nasekanej kôprovej vňate, 3 strúčiky cesnaku, väčšia štipka soli, 1 ČL extra panenského oleja, 2-3 PL nadrobno nasekaných vlašských orechov
POSTUP PRÍPRAVY
1. Uhorky nakrájame na tenké malé kocky, kôpor si posekáme nadrobno, cesnak na tenké plátky, orechy si tiež nasekáme nožom nadrobno, a prípadne ich môžme aj nasucho opražiť na panvici, budú viac aromatické. 2. Jogurt si dobre vymiešame s vodou na mliečnu konzistenciu a pridáme ostatné suroviny okrem orechov. Dáme zachladiť na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme nasekanými orechmi a hneď podávame. Táto polievka je výborná v dusnote a horúčave, aké vládnu napríklad aj dnes. |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (11.7.2011, 21:37) |
dnes som robila podobnú |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (12.7.2011, 10:42) |
veru aj ja som chcela, ale nevydalo na jogurt  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (11.7.2011, 12:17) |
ďakujeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (10.7.2011, 12:09) |
Moja obľúbená polievočka. Keď prídem z kúpaliska .... rovno z chľadničky........  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (10.7.2011, 12:51) |
Zlatka, podpisujem sa pod tvoje slová v plnom rozsahu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |