
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Emília K. (emily2) ID 20452 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Tiramisu torta[ recept č. 4134 zo dňa 23.2.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 2-3 bal. detských piškót, 2 sladké (33%-tné) smotany, mlieko, cukor, želatina, káva, vanilkový cukor, 3 žĺtky, granko na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca si pripravíme želatinovú hmotu: 3 dl mlieka + 3 KL želatiny - necháme asi 1 hodinu postáť. Po hodinke k tomu pridáme 3 PL kr. cukru, 1 bal. van. cukru a 3 žĺtky. Túto zmes spolu varíme až do zovretia - ručne šľaháme (nie nad parou!!!). Po zovretí ihneď vypneme a necháme vychladnúť - občas premiešame. Keď sa nám zmes chladí, uvaríme si asi 1/4 l čiernej zrnkovej kávy, ktorú trošku osladíme. Vyšľaháme si 2 smotany (fakt musia byť 33%-tné) - do šľhačky pridáme vychladenú uvarenú zmes a zľahka premiešame. Do tortovej okrúhlej formy dáme naspodok trošku krému - na krém naukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve - znovu navrstvíme krém (len tak aby sme piškóty zakryli), znovu piškóty namočené v káve - takto vrstvíme a končíme vrstvou krému. Vrch posypeme grankom )nešetrite - krásne sa rozpustí) a necháme asi 3-4 hodinky postáť v chladničke. Krásne sa krája (ako torta), a úžasne chutí. VYskúšajte, zaiste neoľutujete. MŃam! Chystám sa ju práve robiť, takže doplním aj foto. |