jana j. (Janushinka) ID 30839 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)
Ryžový nákyp s marhuľovým kompótom
[ recept č. 4106 zo dňa 21.2.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
400 g ryže, 1 liter mlieka ( môže aj 0,5 l mlieka + 0,5 l vody ), štipka soli, 1 lyžica kr. cukru, 7 dcl pohár zaváraných marhúľ ( aj s nálevom ), cca 1 cm-ový pásik masla, 2 bal. vanilkového cukru, 2 vajíčka ( rozdelíme na žĺky a bielky ), za hrsť hrozienok
POSTUP PRÍPRAVY
Ryžu si dáme variť do väčšieho hrnca, zalejeme ju mliekom a ochutíme soľou a cukrom, necháme variť na miernom plameni. Keď nám ryža aspoň trochu ochladne, pridáme nálev z marhúľ, maslo, vanilk. cukor, 2 žĺtky a hrozienka. Všetko premiešame, zmes má byť polotekutá. Zapekaciu nádobu si vymastíme maslom a dáme polku ryže. Na ňu poukladáme marhule a druhú polku ryže. po okrajoch nádoby ešte dáme kusky masla a dáme piecť na cca 200 stupňov cca 30 minút. polsedných 5 minút zvýšime teplotu na 250 stupňov a pripravíme si sneh. vyšľaháme 2 bielka s 2 lyžicami kr. cukru a dáme na ryžu. pečieme ešte asi 1-2 minútky, pozor, sne veľmi rýchlo hnedne. prajem dobrú chuť. |
 | Majka D. (Majuška1983) ID 22236, mimibazar.sk/majkatd (2.5.2010, 13:57) |
práve sa pečie vonia krásne, uvidíme či aj chutiť bude  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (2.5.2010, 16:29) |
joj, tak to dúfam, že áno  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (rikinka) ID 16490 (6.3.2009, 14:42) |
Janka, 1x som robila ryžový nákyp tak, že som šťavu vliala do uvarenej ryže a musim povedať, že mi chutil omnoho viac ako keď som si šťavu naliala k nákypu po upečení . Akurát, že som rozmyslala neviem o čom, ryžu som dala variť do litra mlieka, ktoré sa mi rýchlo vyparovalo, takže som mala drahší nákyp . Minula som 2l mlieka .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava F. (frolka7) ID 15441, mimibazar.sk/frolka7 (upravené 29.11.2008, 12:31) |
ďakujem za receptík, idem vyskúšať so slivkami .........................tak už je nákyp hotový a je naozaj výborný, super recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anka M. (anuska42) ID 23052 (2.6.2008, 16:41) |
ďakujem za dnešný obedík bolo to len som si nebola istá keď už dám ten sneh teplotu mám nechať na tých 250 alebo znížiť na pôvodných 200? ps.aj s mandarinkami je to mňakové |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.6.2008, 19:36) |
Ahoj, som veľmi rada, že chutilo.. ja nechavam sneh vždy na najvyššej teplote, potom mi ostane pekný vyrastený a nespľane dole... čiže teplotu neznižujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (15.5.2008, 11:44) |
vdaka za recept... akurat ho robim s broskynami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (15.5.2008, 11:50) |
neni za čo dúfam, že bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária M. (majkatorka) ID 10016, mimibazar.sk/majkatorka (upravené 12.5.2008, 10:33) |
Janka, vďaka za tento recept Nákyp je výborný, šťavnatý Ten, čo som robievala sa mi zdal suchý, tak som hľadala niečo iné. Dať kompótovú šťavu do ryže je dobrý nápad, my sme si to predtým polievali na tanieri, ale takto je to oveľa lepšie, takže už budem robiť len podľa tohoto receptu Ja dávam kompót z vlastných ringlot  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (11.5.2008, 13:37) |
Ahoj, tak to som veľmi rada, že vám chutilo.... a tie ringloty..hm... určite tiež vyskúšam ďakujem za typ  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |