Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
BRIOCHE CHINOIS /iná varianta/
[ recept č. 40993 zo dňa 26.6.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto:100 ml teplého mlieka, 100 mäkké maslo, 2 rozšľahané vajcia, 50g cukru, 1/2 ČL soli, 400g hladkej múky 15g čerstvých kvasníc. Plnka: vanilkový krém /nie celý/, lemond curd /nie celý/ , čokoládové kúsky Na potretie: žĺtko s troškou mlieka, po upečení cukor s vodou /prevarený/. Na vrch: mandľové lupienky
POSTUP PRÍPRAVY
Z prísad na cesto tekuté+sypké v pekárničke vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Po vykysnutí oddelíme cca tretinu, ktorú vyvaľkáme a položíme do vymastenej formy. Polejeme tenkou vrstvou vanilkového krému, ktorý rozotrieme. Zvyšné cesto vyvaľkáme na obdĺžnik ako na závin, potrieme lemon curd, posypeme čokoládovými kúskami, a pokapeme vanilkovým krémom. Zavinieme a krájame na kolieska cca 3-4 cm, ktoré kladieme do formy rezom hore. Keď máme poukladaný celý vrch, potrieme vajíčkom rozšľahaným s troškou mlieka, posypeme mandľovými lupienkami. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov, kým je riadne prepečený. Po vytiahnutí potrieme zvareným cukrom s vodou. Necháme vychladnúť.
Dobrú chuť :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Prísady, ktoré budeme potrebovať... |
|
..mokré+sypké prísady dáme do formy pekárne.. |
|
...dáme program cesto a necháme vykysnúť... |
|
Po vykysnutí tretinu cesta dáme na vymastenú formu... |
|
Zvyšné cesto vyvaľkáme... |
|
....rozorieme naň vrstvu lemon curd... |
|
posypeme kúskami čokolády, alebo ozdobami, ktoré máme navyše... |
|
na cesto vo forme dáme malú vrstvu vanilkového krému.. |
|
..krémom pokropíme aj rozváľaný plát cesta s lemon curd a čokoládou...potom ho zrolujeme ako závin a budeme krájať kolieska,..... |
|
..pokladieme kolieska po celej ploche... |
|
..potrieme vajíčkom s troškou mlieka a posypeme mandľovými lupienkami...a dáme piecť.. |
|
DOBRÚ CHUŤ !!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Beáta J. (beata1245) ID 101354 (16.3.2012, 20:09) |
wAAAAAAAAAAAAW |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (16.3.2012, 20:28) |
Beatka. ďakujem je výborný |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (9.7.2011, 20:35) |
no ja len aký upgrade, to vyzerá fantasticky, ukladám si inšpiráciu |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (2.7.2011, 13:39) |
Mňam, Katka, vyzerá prudko jedlo, hneď by som si kúsok uchmatla! |
ODPOVEDAŤ |
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (28.6.2011, 20:59) |
Katka aj ja mam slabost na bodkovany riad, mam hrnceky misky a aj smaltovane hrnce ale takuto formu by som prijala prezradis adresu obchodu,ak to nieje ? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (29.6.2011, 7:42) |
V Bratislave na Štúrovej Apropos |
ODPOVEDAŤ |
| | Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (2.7.2011, 0:06) |
vdaka |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.6.2011, 9:33) |
Katarínka tá forma je neskutočne pekná, prezraď, kde si ju kúpila a aj ten koláčik vyzerá výborne, už som si odložila recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (27.6.2011, 10:35) |
Ivetka, kúpila som ho v obchodiku v Bratislave, keď mám cestu okolo zastavím sa tam a niečo si kúpim Kupujem tam aj pre Zuzanku Morkušovic zelené bodky |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (26.6.2011, 20:27) |
Katka ochutnala som a je velmi dobručký a šťavnatý |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.6.2011, 20:53) |
Ďakujem to som robila pokus, práve preto, že som chcela, aby to nebolo suché, ale také šťavnatejšie Som rada, že Ti chutilo |
ODPOVEDAŤ |