Monika P. (monkap) ID 69860 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Rokoková torta
[ recept č. 40848 zo dňa 19.6.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cesto: 4 tortove oblatky, 6 bielkov, 210g krys. cukru, 210g mletych orechov, 50g hrozienok, 20-30g struhanej cokolady (alebo kakaa) krem: 6 zltkov, 150g krys. cukru, 6 PL uvarenej ciernej kavy, 250g masla, 20-30g cokolady (alebo kakaa)
POSTUP PRÍPRAVY
Z bielkov vyslahame tuhy sneh, po troske don pridavame cukor. Primiesame mlete orechy, hrozienka, struhanu cokoladu. Hmotu rovnomerne natrieme na tryri tortove oblatky, dame na plech a v rure upecieme pri miernej teplote. Kym tento zaklad vychladne pripravime si krem: zltky vyslahame s cukrom, pridame kavu a nad parou vymiesame do zhustnutia. Po vychladnuti vymiesame s maslom, struhanou cokoladou. Hotovym kremom naplnime oblatky a vzdy dve a dve upecenou stranou spojime a obe naplnene casti spojime tiez kremom. Zvyskom kremu potrieme boky torty. Na vrch som dala bielu cokoladovu polevu a struhanu cokoladu. Nechame v chladnicke poriadne odlezat a az potom krajame. Torta je velmi jednoducha a vyborna :). |
| Petronela D. (almolonga) ID 47833, mimibazar.sk/almolonga (19.8.2011, 23:06) |
Torticka sa podarila, kazdopadne zaujala aj ked bola dost sladka a nezmakla natolko aby sa lahko krajala, no mala zaujimavu chut, kazdopadne dakujeme za receptik aj rady... |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (11.7.2011, 8:28) |
|
ODPOVEDAŤ |
zuzana b. (Langley) ID 128110 (1.7.2011, 18:12) |
toto aj mna zaujalo , uz ste niekto vyskusali? |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (19.6.2011, 21:59) |
mnam |
ODPOVEDAŤ |
martina G. (feedorka) ID 35909 (19.6.2011, 21:50) |
prečo rokoková? vyzerá super |
ODPOVEDAŤ |