. .. .. .. .. .. .
. .

Camembert s jablčno-paradajkovým konfitom - RECEPT 40798

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 77960 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Camembert s jablčno-paradajkovým konfitom


[ recept č. 40798 zo dňa  ]


Camembert s jablčno-paradajkovým konfitom


POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby potrebujeme: 4 camemberty, 30 gramov mletých lieskových orieškov, 80 gramov strúhanky, 2 vajíčka, olej na vyprážanie. Jablčno-paradajkový konfit: 1 stredne veľká cibuľa, 1 väčšie jablko, 2 lyžice olivového oleja, 3 lyžice práškového cukru, 400 gramov čerstvých olúpaných paradajok (1 plechovka sterilizovaných paradajok), soľ,čerstvá bazalka. Príloha: 1 kg nových zemiakov, petržlenová vňať, 50 gramov masla, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je s miernými úpravami z Chuťoviek (leto 2011), čo je príloha Ženy a Život.

Najprv si pripravíme konfit, keďže to trvá najdlhšie. Keďže som varila z čerstvých paradajok, tak som si ich najprv obvarila asi 1-2 minúty vo vriacej vode, ošúpala a nakrájala. Cibuľu ošúpeme, pokrájame nadrobno a dáme v panvici spolu s olivovým olejom zosklovatieť. Ošúpeme jablko, zbavíme ho jadrovníka, pokrájame na menšie kocky a pridáme k cibuli. Posypeme práškovým cukrom a mierne skaramelizujeme. Pridáme nakrájané paradajky, osolíme, podusíme a varíme kým konfit nezhustne. Po dovarení do konfitu vmiešame nakrájané bazalkové lístky podľa chuti.
Mleté lieskové orechy zmiešame spolu so strúhankou, vajíčka rozšľaháme v osobitnom tanieri a obaľujeme syr. Najprv ponoríme do vajíčok, potom obaľujeme v zmesi z orieškov a strúhanky. Ja som nemala mleté lieskové oriešky, tak som si ich najprv nasucho opražila na panvici a keď začali praskať šupky, tak som ich zabalila do utierky a pošúchala. Tým sa zbavili šupky. Potom si ich zomelieme.
Syr som každý pozdĺžne prekrojila a tak som ho obaľovala. Stalo sa nám už v reštaurácii, že syr bol hrubý a nebol dobre prepečený a pri plesnivých syroch to cítiť obzvlášť.
Syr opekáme z oboch strán na rozohriatom oleji, po opeční do zlatej farby ho vyberieme, necháme okvapkať na papierovej utierke a hneď podávame.

http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/06/camembert-s-jablcno-paradajkovym.html
<< Jednoduchá,rýýchla-zdravá:)karfiolová polievka | Camembert s jablčno-paradajkovým konfitom | fotbalove ihrisko s vlastnorucne vyrabanymi JEDLYMI brankami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu