
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Ludmila B. (milika4) ID 77960 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Camembert s jablčno-paradajkovým konfitom[ recept č. 40798 zo dňa 18.6.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby potrebujeme: 4 camemberty, 30 gramov mletých lieskových orieškov, 80 gramov strúhanky, 2 vajíčka, olej na vyprážanie. Jablčno-paradajkový konfit: 1 stredne veľká cibuľa, 1 väčšie jablko, 2 lyžice olivového oleja, 3 lyžice práškového cukru, 400 gramov čerstvých olúpaných paradajok (1 plechovka sterilizovaných paradajok), soľ,čerstvá bazalka. Príloha: 1 kg nových zemiakov, petržlenová vňať, 50 gramov masla, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Recept je s miernými úpravami z Chuťoviek (leto 2011), čo je príloha Ženy a Život. Najprv si pripravíme konfit, keďže to trvá najdlhšie. Keďže som varila z čerstvých paradajok, tak som si ich najprv obvarila asi 1-2 minúty vo vriacej vode, ošúpala a nakrájala. Cibuľu ošúpeme, pokrájame nadrobno a dáme v panvici spolu s olivovým olejom zosklovatieť. Ošúpeme jablko, zbavíme ho jadrovníka, pokrájame na menšie kocky a pridáme k cibuli. Posypeme práškovým cukrom a mierne skaramelizujeme. Pridáme nakrájané paradajky, osolíme, podusíme a varíme kým konfit nezhustne. Po dovarení do konfitu vmiešame nakrájané bazalkové lístky podľa chuti. Mleté lieskové orechy zmiešame spolu so strúhankou, vajíčka rozšľaháme v osobitnom tanieri a obaľujeme syr. Najprv ponoríme do vajíčok, potom obaľujeme v zmesi z orieškov a strúhanky. Ja som nemala mleté lieskové oriešky, tak som si ich najprv nasucho opražila na panvici a keď začali praskať šupky, tak som ich zabalila do utierky a pošúchala. Tým sa zbavili šupky. Potom si ich zomelieme. Syr som každý pozdĺžne prekrojila a tak som ho obaľovala. Stalo sa nám už v reštaurácii, že syr bol hrubý a nebol dobre prepečený a pri plesnivých syroch to cítiť obzvlášť. Syr opekáme z oboch strán na rozohriatom oleji, po opeční do zlatej farby ho vyberieme, necháme okvapkať na papierovej utierke a hneď podávame. http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/06/camembert-s-jablcno-paradajkovym.html |