Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Svadba na horách, Svadobné kocky, Kačička, Paco, Lola a Nouky, Ružový zámoček, Ohnivý chlapček a vodné dievčatko,
[ recept č. 40629 zo dňa 10.6.2011 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
korpusy: vanilkový, citronový, kakaový, orieškový plnky: parížska čokoládová šľahačka, mascarpone s malinami, tiramisu, jogurtovošľahačková s ovocím, nugátová s banánmi v čokoláde rozvary: citrónový, rumový a kávový s Amarettom poťah: wi
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
xx |
![]() |
xx |
![]() |
xx |
![]() |
yy |
![]() |
podľa PC hry |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
zuzana b. (zuzlina) ID 78529 (21.7.2012, 12:08) |
Ahoj, más naozaj krásne tortičky. Pozbierala som odvahu aby som sa opýtala či by si mi nepomohla? Ja som taká nešika na pečenie. Ako urobiť korpus aby bol krásny rovný? Vieš mi poradiť i jednoduchý krém? Ktorý i bude dosť tvrdý? Mne ani jeden neztuhne, sú také riedke . o poťahovaní môžem len snívať. Deti majú narodky a ja by som rada niečo skúsila sama. zuzka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (3.8.2012, 11:15) |
Zuzka, robila som teraz v krátkom čase postupne asi 4 torty na naše rodinné oslavy. Tiež v pečení tort nemám príliš veľkú prax. Tak so na MMB hľadala a hľadala a hľadala... A odvážila sa už skúsené cukrárky aj osloviť cez odkazy. Jeden korpus som robila podľa pani Zdenky z českého MMB http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=108541. Nebol síce taký pekný vysoký, ako ten jej na obrázku, ale bol naozaj rovný. Jednu tortu som robila podľa Timey, aj krém je tam dobrý, treba dlhšie variť nad parou, ja som varila asi pol hoďku a keď začne chladnúť, začne aj tuhnúť a ešte sa pridáva i maslo. A recept na podobný krém som dostala mailom od pani Zuzky (zuna1976) ID 82438. Tiež bol veľmi dobrý a pekne stuhol. Ten je tu: 6 vajec, 350g kryštál.cukor, 2 vanilky cukor,150g čokolády na varenie,3 polievkové lyžice kakaa a šľaháme nad parou do zhustnutia-20-25 minút, kým sa hmota neťahá, Keď vychladne vmiešame 2 maslá. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (3.8.2012, 10:41) |
Zuzka, prepáč za neskorú odpove´d, ale strašne dlho som tu nebola ...korpus je treba piecť pri nižšej teplote cca 165°C, mať hlavne dobrý recept a potom keď sa upečie ja robím takto...vrch korpusu poprásim múkou, na prac. plochu tiež nasypem dostatočné množstvo múky a na to prekolpím koprus...na začiatku treba korpusom občas pohnúť,aby sa neprilepil..vrch sa takto krásne vyrovná...najjednoduchší krém je asi parížska šľahačka,len ju treba robiť z trvanlivej šľahačky, ktorá je aj tuhšia po vyšľahaní...v pol litri šlahačky rozpusti 25 dkg čokolády a nechaj cez noc v chladničke..na druhý deň vyšľahaj.G |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (16.6.2011, 9:10) |
Gabika prekrásne tortičky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana C. (janica251) ID 82644 (15.6.2011, 20:13) |
Gabika, veľmi kráásne tortičky máš zlaté ručičky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika K. (monik11) ID 112034 (11.6.2011, 23:35) |
nádhera krásne sú všetky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Elena M. (elma12) ID 51912 (11.6.2011, 21:13) |
Nádherné tortičky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna V. (hanicka78) ID 203116 (11.6.2011, 20:08) |
kráááááása  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |