
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zuzana R. (svetluska9) ID 91449 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Karfiolový "nákyp"[ recept č. 40611 zo dňa 9.6.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľký karfiol 10 stredne veľkých zemiakov 1 väčšia cibuľa olivový olej 4 vajcia asi 200 ml mlieka soľ mletá rasca mleté čierne alebo biele korenie 2 kyslé smotany petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY V paráku necháme zmäknúť na ružičky rozobratý karfiol, osolíme, pridáme mletú rascu. V osolenej vode uvaríme na kolieska pokrájané zemiaky. (Zlepšovák: Ja som ich varila vo vode, v ktorej sa paril karfiol a manžel z toho vývaru dorobil karfiolovú polievku :-) Dressing: Na oleji speníme 1 väčšiu cibuľu, pridáme v mlieku rozšľahané 4 vajcia, osolíme, okoreníme čiernym alebo bielym korením, chvíľu povaríme. Odstavíme, do teplého pridáme kyslú smotanu. Zalejeme zemiaky s karfiolom už na tanieri alebo ešte môžeme dať zapiecť do rúry na spôsob francúzskych zemiakov. Ja som nedala, aby sa nestrácali živiny :-) Hotové posypeme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť! |