
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Henrieta C. (henina) ID 87360 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mliečna ryža - riisipuuro[ recept č. 40038 zo dňa 19.5.2011 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 dl vody, 2 dl ryže, 1-2 lyžičky soli, 1 l mlieka. Na dochutenie: maslo (najlepšie s príchuťou - soľ), lekvár, ovocná polievka,....podľa fantázie POSTUP PRÍPRAVY Robím to celé nad parou, tak že nádoby na seba musia tesne sadnúť... Vodu dáme zovriať (dosť, aby sa nám do konca neodparila). Do hornej nádoby dáme ryžu, vodu a soľ. Keď nám ryža vsiakne vodu (asi po 10 min.), prilejeme mlieko a tiež zakryté (ako od začiatku) bez dozoru necháme 1 hod - 1 h 20 min......asi podľa druhu ryže....nech to nie je zasa príliš vodové, ale ani suché (treba si odsledovať podľa seba). Dáme na taniere, pridáme lyžicu masla a papáme. Našej rodine to strašne chutí. Dcéra mi skoro nič nezje, ale z tohto si dá aj duplu. Ja som najprv nemohla mliečnu ryžu so soľou, ale už som si zvykla a robíme to aspon raz do týždňa na raňajky, hlavne cez víkend. Dobrú chuť! :) |
Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (21.6.2012, 22:06) |
Heňa, čo tak skúsiť pískací hrniec /mliekovar/? Ja z neho vyberiem píšťalku a ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Henrieta C. (henina) ID 87360 (4.7.2012, 23:22) |
No neviem, taký nemám. Mám taký poschodový, čo som ho preto nenazvala, lebo neviem ako sa volá po slovensky . Spodná časť je najväčšia na vodu, na to sa dá dať bud hrniec s dierkami - parená zelenina, buchty alebo obyčajný a v tom robím väčšinou mliečnu ryžu, krupicovú kašu, pudingy...lebo mám indukčný sporák, a ešte nezvyk, tak sa bojím aby som tie veci nespálila.... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |