Nataša B. (nataly_1) ID 39877 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
PSP
[ recept č. 39970 zo dňa 15.5.2011 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
2,8 kg, Vanilkový korpus, čučoriedkový lekvár, Čokoládový krém, poťah MMF, ozdoby Smartlex flower, |
Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621, mimibazar.sk/fantaghiro (15.5.2011, 22:07) |
Krááásna prosím ť ako to roíš že ked dávaš ten marcipán na piškotu nikde s ti nevlní???? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nataša Búciová (nataly_1) ID 39877 (15.5.2011, 22:27) |
Lidka, dakujem za pochvalu....no ono je to viac - menej o cviku, ale v zásade platí pravidlo hladkania... ....keď položíš marcipán na vrch torty, tak len postupne od vrchu centimenter po centimentry a zároveň dookola /neviem, či je to dosť zrozumiteľné/ hladkať a hladkať, ako malé , až sa dostaneš na spodok tortičky a tu už treba aj mierne poťahovať, aby ti to pekne sadlo a zas hladkať a hladkať.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621, mimibazar.sk/fantaghiro (18.5.2011, 17:00) |
Ako tak som pochopila...a čím to hladkáš? lebo niektoré tortičky sú také pacaté a tá tvoja je ako odliatok! používaš na to niečo špeciálne? a vlastne ako vieš aké veľké kolieko marcipánu potrebuješ a akej hrubky? kurnik, to je zasa otázok dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Nataša Búciová (nataly_1) ID 39877 (18.5.2011, 18:35) |
http://www.tortyodmamy.sk/content/pre-zaciatocnicky-ako-ja http://www.youtube.com/watch?v=osC5SRtEg5k&feature=related a tiež je pri tom poťahovaní dôležité mať pekne natretý krém....finta je na to aj taká, že do krému, ktorý budeš dávať pod poťah zašlahaj aj kúsky korpusu, ktorý inde nepoužiješ /ja si takéto kúsky nechávam v mrazničke/ a potom ten krém je taký hustejší, ale na chuti ti neodoberie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Nataša Búciová (nataly_1) ID 39877 (18.5.2011, 18:13) |
Lydka kludne sa pýtaj....takže 1.zo začiatku kým to sadne na krém hladkám rukou, no a keď to už sedí , tak ešte dohladím "žehličkou" na torty...dostať ju v každom cukrárskom shope na nete...tá čo mám ja stálu tuším 5,20€...takže to sa dá....no a čo sa množstva marcipánu, hrúbky a šírky týka....tak na to mám tabulku niekde na nete som našla...že koľko hmoty na akú tortičku použiť.....vaľkám cca 2-3 mm...zo začiatku som vaľkala 4mm, ale praxou zistíš, že toľko netreba ....no a aké veľké koleso?....proste pravítko do ruky...zmeriam vyšku a šírku, zrátam a vaľkám...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |