
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ludmila B. (milika4) ID 77960 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Jednoduchý a rýchly hruškový koláč![ recept č. 39490 zo dňa 24.4.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 2 vajíčka, 1/4 šálky mlieka, štipka soli, 1 a 1/2 šálky polohrubej múky, 900 gramov hrušiek, 1/2 šálky strúhanky, maslo na vymazanie formy a na vrch koláča, môžme použiť aj celé klinčeky (nemusíme), 1/2 šálky cukru POSTUP PRÍPRAVY Na tento recept som sa chystala dlho, ale kým som sa spamätala, tak hrušky, ktoré by tam mali ísť už bežne v obchodoch nemali. Hruškový koláčik je najlepší s odrodou Conferenza (je to zimná odroda, úzka, dlhá hnedožltá). Pokiaľ ju kúpite a je tvrdá, stačí 1-2 dni nechať v mikroténovom sáčiku a oni dozrejú. Vzhľadom k tomu, že sú také sladké nemusíme dávať ani veľa cukru. Recept je z nami overenej kucharky Klasickej italskej kuchyne, kde sú jednoduché, ale veeľmi chutné recepty. Koláč je nenáročný na použité suroviny a taktiež aj na prípravu, zvládne ho každý :-) a výsledok závisí iba od druhu použitých hrušiek.Príprava je veľmi rýchla a jednoduchá, takže hneď na začiatku si predhrejeme rúru na 190 stupňov. Ja som použila 3 dcl šálku ktorou som odmeriavala potrebné suroviny. V mise si rozšľaháme vajíčka s mliekom, pridáme cukor (u nás hnedý, ktorý meliem na kávovom mlynčeku), štipku soli a šľaháme. pridáme múku a vymiešame. Vznikne nám hustejšie cesto. Hrušky si ošúpeme, rozrežeme na polovicu, odstránime jadrovník a nakrájame na tenké plátky. Hrušky vmiešame do cesta.Okrúhlu tortovú formu nahrubo vytrieme maslom, vysypeme strúhankou (zbytočnú strúhanku oklepeme). Dáme tam cesto, povrch zarovnáme lyžicou a urobíme viacero malých otvorčekov do ktorých dáme kúsočky masla. Pokiaľ chceme, môžme do cesta rovnomerne napichať aj celé klinčeky. Dáme do rúry a pri teplote 190 stupňov pečieme cca 50 minút. Podávame vlažný (nechladíme ho a taktiež nenechávame odstáť, môžme hneď jesť). http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/04/cerstvy-hruskovy-kolac.html |
Kristína L. (kika91) ID 248404 (4.8.2012, 18:02) |
Mohla by som sa opytať? Bude to velky kolac alebo maly? myslim kolko asi kuskov z neho vyjde? Dakujem ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ludmila B. (milika4) ID 77960 (27.8.2012, 16:59) |
Prepac, za neskorsiu odpoved....Je to kolac v klasickej 23 cm tortovej forme. Podla toho ako krajas, ale 8-12 ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (25.4.2011, 8:13) |
hruškový koláč je mňamka ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ludmila B. (milika4) ID 77960 (25.4.2011, 11:07) |
a ani tam netreba davat vela cukru a je sladky ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |