Andrea H. (jessie.31) ID 18276 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Fánky - mašličky
[ recept č. 3930 zo dňa 9.2.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1/2 kg polohrubej múky, 1/2 bal. prášku do pečiva, 1/2 mokka lyžičky soli, 2 veľké polievkové lyžice práškového cukru, 3 žĺtka, 1 sladká smotana 30-33%, 20 g mäkkého masla, 1 polievková lyžica rumu, mlieko podľa potreby, olej na vyprážanie, práškový a vanilkový cukor na obalenie
POSTUP PRÍPRAVY
Z uvedených prísad spracujeme cesto, trochu mäkšie ako na rezance. Urobíme 2 bochníky a necháme odležať v chladničke aspoň 1 hodinu. Cesto vyvaľkáme cca na 4 mm, radielkom rozkrájame na obdĺžniky, v strede dvakrát rozrežeme. Okraje odspodu prevlečieme cez otvor a urobíme tvar mašličky. Fánky vyprážame najlepšie v oleji, masť sa zvykne peniť. Vyprážame do ružova, vyberieme na tanier pokrytý servítkou alebo papierovou utierkou. Obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Z uvedených prísad spracujeme cesto, trochu mäkšie ako na rezance. |
![]() |
Urobíme 2 bochníky |
![]() |
a necháme odležať v chladničke aspoň 1 hodinu. |
![]() |
Cesto vyvaľkáme cca na 4 mm, |
![]() |
rozkrájame na obdĺžniky, v strede dvakrát rozrežeme. |
![]() |
Okraje odspodu prevlečieme cez otvor |
![]() |
a urobíme tvar mašličky. |
![]() |
Fánky vyprážame najlepšie v oleji, masť sa zvykne peniť. |
![]() |
Vyprážame do ružova, vyberieme na tanier pokrytý servítkou alebo papierovou utierkou. |
![]() |
Obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |