
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Ján P. (Jan27) ID 197666 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Klobásové rizoto[ recept č. 39054 zo dňa 9.4.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY Guľatá ryža, celá klobása, trojuholník nivy, cibuľa, hlavička cesnaku, biele víno, zeleninový bujón POSTUP PRÍPRAVY V hrnci osmažíme jednu nakrájanú cibuľu a tak aspoň pať celých cesnakov, kľudne aj v šupke. Po cca 5 minutach pridáme celú klobásu nakrájanú na kolieska, dusíme tak desať minút. Nakrájame celý trojuholník nivy a roztopíme ho v dusenej klobáse, môžme pridať trochu vriacej vody. Po roztopení pridáme bežný cca 2.5dcl hrnček guľatej ryže a zasmažíme zo zmesou tak 5 minút. Do toho istého hrnčeka roztopíme polovičku zeleninového bujónu a celý hrnček vylejeme do zmesy. Ten istý hrnček naplníme bielym vínom a znova vlejeme do zmesy. Prikrijeme a za občasného miešania dusíme cca 15-20min. Na konci odkryjeme hrniec a na prudkom ohni "dosušíme" mokré rizoto. Kto chce môže vymeniť klobásu za cca 400g mesa a pod. Použitie rôznych rásc a pod. nie je nutné, rizoto je chutné aj tak. |
Daniela H. (kikahu) ID 85238 (6.12.2011, 11:14) |
Klobásové rizoto je výborný nápad. Neviem, či ho žienky robievajú, ale ja áno a môžem vrele odporúčať. nerobím ho síce takto, ale úplne klasicky...na oleji orestujem cibuľu, pridám na kolieska pokrájanú klobásu, poopekám, potom pridám akúkoľvek zeleninu a huby, podusím, primiešam umytú ryžu, dochutím vegetou, korením a zalejem slepačím vývarom asi 1,5 až 2 cm nadvrstvu. zakryjem a dusím v rúre...Na tanieri ešte posypem syrom. najlepšie je, ak je klobáska domáca údená....to je potom bašta... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |