. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkový koláč - RECEPT 38829

Judita K. (Judka) ID 3814
.
mimibazar.sk/judka
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.5.2006
Naposledy: 22.9.2023 12:01
Aktualizácia: 5.10.2016 10:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 590
RODINNÉ FOTOGRAFIE 196
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 33
RECEPTY 4
NÁVODY 1
Dobrý deň, som rada že ste k Nám zavítali, chcem Vás poprosiť nežiadajte ma o výmenu tovaru :(( aj tak v prevažnej miere nakuknem do Vašich albumov a verte mi že ak by ma niečo zaujalo určite požiadam o výmenu sama Ďakujem že rešpektujete poštovné .

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Jablkový koláč


[ recept č. 38829 zo dňa  ]


Jablkový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

5-6 ks jablk, 2 poháre PHM, 2 poháre kryštálového cukru, 1 pohár kokosu ( alebo orechov)3 celé vajíčka , 1 bal.jedlej sódy (alebo 2kl ) 1 balíček škoricového cukru, 3/4 až 1 pohár oleja ( množstvo oleja závisí od šťavnatosti jablk ), na vrch 1celý ďžem a čokoládovú polevu - nemusí byť , môže sa posypať kokosom alebo orechmi - navrch môžeme dať šlahačku - naši to majú s ňou radi ale nemusí byť

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká nastrúhame na hrubo so šupkou do misky , pridáme všetky potrebné ingrediencie a dobre premiešame - množstvo oleja závisí od velikosti a šťavnatosti jablk - cesto je skôr hustejšie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


jablká umyjeme a nastrúhame aj so šupkou na také hrubšie kúsky


Pridáme všetky potrebné ingrediencie - sypké zmesi sa môžu zmiešať zvlášť - ja to nerobím - všetko šup do jednej misky a je to - tento je kokosový - všeobecne naši ho majú radšej s kokosom - záleží od vás ak máte radšej orechy - tak do toho


zmiešané - cesto má byť tuhšie


medzitým si buď vymastíme plech a vymúčime - ja dávam papier na pečenie a cesto zrovnáme stierkou na plechu - snažíme sa dorovna :)))


už upečené - rešpektujte skúsenosti so svojou trúbou - v tej našej "plynovej" to sledujeme ...


hneď ako koláčik dopečieme potrieme ho nahrubo ďžemom - podľa vlastnej chuti ... náš je marhuľovo - černicový - pomiešala som dva zbytky :)))))


medzitým dáme topiť čokoládu - ja som dala tabličku mliečnej + 6 kociek veľkej várovej čokolády +cera - alebo ak nechceme dáme hore kokos alebo orechy - no a necháme stuhnúť -a potom krájame ako všetky koláčiky s čokoládou najprv čokoládu s teplým nožom (ja dávam nôž do horúcej vody) každý podľa svojej vlastnej skúsenosti - čo sa u nás nikdy nestane lebo ešte pred tým odo mňa vydrankajú aspoň ochutnávku



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Zatočená fašírka | Jablkový koláč
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina Ď. (fuzo) ID 38401, mimibazar.sk/fuzo (26.7.2012, 17:01)
Prave sme dopiekli (Y) (Y) (Y)

Tak klobuk dole (clamp) (clamp) (clamp)

Uz davno sme takyto chutnucku pochutku nemnamkali |:o) |:o) |:o)

martina (C)
ODPOVEDAŤ
Judita K. (Judka) ID 3814, mimibazar.sk/judka (30.7.2012, 15:47)
Tak to som rada - aj u nás je veľmi obľúbený (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
ANNA N. (nad) ID 76418 (13.2.2012, 12:37)
Tak ten koláč musí byť zaujimavý, keď tam dávate PHM ale aké? Naftu, benzín a aký presne??? ,-) ,-) ,-) . Viem, že to mám byť polohrubá múka, ale tá skratka je vážne v recept na (smich) . Takúto skratku som nikde inde v receptoch nevidela. Prdopeč je na :-D, ale toto nemá chybu.
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (7.8.2011, 20:51)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Štefania T. (sstefi) ID 30219 (4.4.2011, 10:59)
to množstvo oleja som nejak nepochopila, hanbim sa ale neviem či som pochopila spravne. Pomožte miii ,-) *-)
dakujem
ODPOVEDAŤ
Judita K. (Judka) ID 3814, mimibazar.sk/judka (7.7.2011, 14:42)
no teraz by som sa mala ja ,-) je to dosť nejasné - idem to opraviť - s tým olejom je to tak že 3/4 až 1 celý ten pohár oleja sa môže pridať - ono je to závislé vlastne od šťavnatosti jablčiek ,-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.4.2011, 20:09)
aj ja ho robievam a je ozaj výborný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu