Miruška B. (miruška) ID 1104 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 260 návštěvníkov)
***ÚŽASNÝ DOMÁCI TRDELNÍK...ORECHOVÝ-ŠKORICOVÝ***
[ recept č. 38747 zo dňa 30.3.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
je tu jeden skvelý recept , no ja som si ho prispôsobila -a vznikol naozaj lahodný a mňámózny trdelník, na nerozoznanie od toho, ktorý kupujeme... mňam...
POSTUP PRÍPRAVY
postup aj ingrediencie uvádzam pri obrázkoch...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
budeme potrebovať:
600g polohrubej múky , 100 g roztopenej hery, 2 vajcia , 4-5 lyžíce práškového cukru, 300 ml mlieka , 1 čerstvé droždie-42g, troška soli .... Do pekárničky dáme prísady -teplé mlieko, droždie, cukor, heru, vajcia, prášk. cukor, múku so soľou... a pustíme program na kysnutie cesta.... |
|
...kým nám cestíčko kysne, pripravíme si valček, na ktorom budeme trdelníčky piecť.... celý ho obalíme alobalom, v dvojitej časti rúčky... |
|
...tu je pekne obalený celý....pripravený na pomoc pri tvorbe trdelníka.. |
|
... kým cestíčko kyslo, urobila som si posýpky... škoricovú: 1balík škoricového cukru a 1 vanilkový cukor spolu zmiešať a vysypať na dosku... |
|
.. a tu je orechová posýpka... pomleté orechy, zmiešané s 1 vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom...mňam.. |
|
vykysnuté cestíčko rozdelíte na 4 časti-mne z tejto dávky vyšli 4 trdelníky....každú časť jemne rukami rozťahujete, ja som nevalkala, nakoľko mám len 1valček a ten bol obalený alobalom.. prosto som cestíčko rovnomerne na doske ponaťahovala asi na hrúbku 5mm.. |
|
.. a radielkom rozkrájame na 3,5-4cm pásy... |
|
...takto pekne valček obalíme... prekrývame jednotlivé pásy cesta ... trošku konce k sebe popritláčame, aby sa nám to na plechu nerozišlo.... |
|
namotané cestíčko naozaj jemne pofŕkame olejom-ak by ste celé, mohlo by sa stať, že spájané pásy sa začnú od seba oddeľovať..., a ešte také poolejované dáme do škoricovej, či orechovej posýpky...valček položíme na plech tak, aby sa rúčkami opieral o steny plechu... a teda trdelník je pekne nad plechom, a neleží.. a šup s ním do rúry.. pečieme cca 20-25 minút dozlatista pri teplote 180stupňov, záleží od rúry... každá pečie ináč... |
|
a tu je škoricový hotový.. po upečení ho stiahneme s valčeka, alobal z vnútra odstránime-ide to ľahúčko... a ešte raz obalíme v posýpke... |
|
.. a orechový..... |
|
no a oba pekne spolu-škoricový aj orechový... |
|
čím ďalej som piekla, tým sa viac darilo.. ten posledný bol najkrajší.. prajem dobrú chuť... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 82 (zobrazuje sa 81-82) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |
| Iveta P. (ivetpm) ID 80819 (30.3.2011, 15:21) |
Už sa naň veľmi teším. MŇAM |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (30.3.2011, 20:29) |
Ivetka, máš sa na čo... ja ho už musím robiť každý týždeň... , mám doma jedákov, každému vyjde 1 trdelník.... , potom napíš, ako sa darilo a ako chutil |
ODPOVEDAŤ |
| | | Iveta P. (ivetpm) ID 80819 (2.4.2011, 14:41) |
Miruška musím ti povedať, že lepší trdelník sme nejedli. Niečo úžasné, famózne, no jedným slovom dobrota. Včera som ho vyskúšala a dnes som musela piecť opäť. Tak išiel na dračku. Ďakujem moc za receptík. Pozdravujem. |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (30.3.2011, 14:14) |
Receptík vytlačený. Dcéra má pekárničku, tak budeme skúšať. Tebe sa krásne vydarili. ... |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (30.3.2011, 17:43) |
Zlatka, veľmi ma teší tvoj záujem o moje receptíky |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 82 (zobrazuje sa 81-82) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |