. .. .. .. .. .. .
. .

Hrnčekové medové pláty z Rumunska - RECEPT 38484

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Hrnčekové medové pláty z Rumunska


[ recept č. 38484 zo dňa  ]


Hrnčekové medové pláty z Rumunska


POTREBNÉ PRÍSADY

(1 hrnček = 300ml ) 1 a 1/2 h hladkej múky, 1 a 1/2 h polohrubej múky, 3 celé vajcia (dopredu rozhabarkovať v hrnčeku), 5 PL medu, 1 h práškového cukru, 1 h mletých vlašských orechov, 3 PL kakaa, 4 PL roztopeného masla (sú to asi 3/4 zo 100 g masla), 1 vrchovatú PL sódy bikarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vo väčšom hrnci si na sporáku rozpustíme med, maslo a cukor. Potom pridáme jedlú sódu (zmes začne kypieť a rásť). Potom primiešame vajcia a stále miešame pri miernej teplote. Keď vznikne oranžovo-hnedastá pena, odstavíme zo sporáka.
2. Zmes potom vylejeme do väčšej misky, kde sú už zmiešané obe preosiate múky s orechmi a kakaom. Všetky prísady dobre rukou vymiešame, pričom občas posýpame ruku aj cesto hladkou múkou. (ak by sa však cesto nechcelo vymiesiť, pridajte ešte 1 dcl vlažného mlieka).
3. Po vymiesení necháme cesto polhodinu postáť prikryté na chlade. Po polhodine ho rozdelíme na 5 častí (ja si celé cesto najprv odvážim, a následne vydelím číslom 5. Potom si každú oddelenú časť ešte raz odvážim, či mi váha korešponduje s tým vypočítaným číslom - mám záruku, že každý plát bude rovnako veľký aj hrubý). Každú časť si vyvaľkáme natenko na pomúčenej doske a na predlaktí prenesieme na vymastený a pomúčený papier na pečenie, ktorý je "prilepený" tukom o opačnú stranu plechu . Tam si z cesta vyrežieme požadovaný tvar plátu a odrezky opatrne odstránime.. Netreba zabudnúť každý plát husto poprepichovať vidličkou či špáratkom!
4. Pláty pečieme pri 175°C asi 5-7 minút. Po vychladnutí dajte opatrne všetky pláty na jeden deň alebo dva do veľkého sáčka spolu s čerstvými plátkami jabĺk a uzavrite ho. No a hor sa do plnenia - za pár minút máte pláty úplne mäkké (na obrázku som dávala citrónovú plnku, karamelovú penu, višňový džem a nugátovú plnku s orechami - torta po nich zostala krehká ako pri piškótovom korpuse a chutila po kakaových Bebe keksoch)

- odporúčam si vyvaľkať všetky časti cesta skôr, než začnete piecť prvý plát. Počas pečenia to už nebudete stíhať.
- upečený plát sa ihneď po vybratí "zošmykne" pri jemnom naklonení a potrasení plechu. Na tento použitý plech môžte ihneď dať ďalší ešte surový plát bez opätovného pomastenia a pomúčenia pečiaceho papiera
<< Rezy NEBE A DUDY | Hrnčekové medové pláty z Rumunska | Krémy do mojej torty - Želkina prosba >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (6.12.2012, 21:51)
hmmmmm tak toto bude urcite u nas zajtra vyvoniavat v kuchyni (Y)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (21.3.2011, 6:57)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (21.3.2011, 12:26)
Miri, ďakujem si milá :-$ (F)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.3.2011, 21:24)
tak toto je veľmi zaujímavý receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.3.2011, 21:33)
veru veru, mala som sprvoti aj obavy, či sa mi podaria, keď už len tie "obyčajné" recepty sa niektorým skúseným žienkam niekedy nepodarili, ale chválabohu vydarili sa a aj zákazníčka si krochkala blahom :-D
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (20.3.2011, 21:10)
Tieto pláty určite upečiem (Y) a Janka zaujímalo by ma, ako robíš nugátovú plnku s orechami - nepripíšeš ju sem? Citrónová je predpokladám klasika a
karamelová z uvareného salka alebo upáliš cukor + mlieko a nevarené salko ?
Receptík sa mi veľmi pozdáva, dávam 100 bodov (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (upravené 20.3.2011, 22:26)
Želka, si zlatá, držím palec, nech sa podaria aj u teba (L) A k plnkám: Želi, TU SÚ: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38499
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (20.3.2011, 18:05)
neviem preco, ale tieto platy akoby na mna kricali- upec nas v srdieckovej forme jasidielkooo :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.3.2011, 18:52)
a ja tuším vidím do budúcnosti - a vidím tvoje zuby kričať: " Au au jašidielko, už dóósť, šak sa na tom tvrdom ceste všetky vylámeme von z úst !" :-D :-D
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (20.3.2011, 19:01)
preco ze vylameme??? :-o
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.3.2011, 19:14)
veď vravím, že sú tvrdé aj v polcentimetrovej hrúbke a nieto ešte keď to spraviš niekoľko cm-ové vo formičkách (zip)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (20.3.2011, 19:51)
,-) ,-) ,-) jani, mala som na mysli vo velkej srdcovej na tortu :-)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.3.2011, 20:02)
ty máš už aj takú :-o no ale aj tak si to neviem dobre predstaviť - lebo naliať to tam nemôžeš, keďže to je tuhé cesto a zas pokiaľ z cesta vykrojíš tvar srdca a dáš ho do formy - no neviem, také nešikovné mi to príde :-$
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (20.3.2011, 20:18)
ved to je to, ze nemam ,-) ,-) ,-) len vymyslam jak vzdy (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.3.2011, 20:28)
Ach a konverzácia je v slepej uličke tým pádom :-S Veď nevymýšľaj toľko a upeč to na normálnom veľkom, plytkom plechu, na ktorom si vďaka papierovej srdcovej šablóne orežeš tie pláty a voilá :-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (20.3.2011, 16:33)
Jani,tvoja torta nemá chybu a kedže medové rezy pekávam,vylepšená verzia s orechami a kakaom a bez važenia ma potešila (^) |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.3.2011, 18:50)
ďakujem Mel, no a aby si ju videla celú, tak tu je http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38101&user=159902 Dúfam, že sa Ti tiež tieto pláty podaria minimálne tak ako mne - boli moje prvé a vydarili sa, tak ty s nimi nebudeš mať problém (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu