. .. .. .. .. .. .
. .

Hrnčekové medové pláty z Rumunska - RECEPT 38484

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 159902 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Hrnčekové medové pláty z Rumunska


[ recept č. 38484 zo dňa  ]


Hrnčekové medové pláty z Rumunska


POTREBNÉ PRÍSADY

(1 hrnček = 300ml ) 1 a 1/2 h hladkej múky, 1 a 1/2 h polohrubej múky, 3 celé vajcia (dopredu rozhabarkovať v hrnčeku), 5 PL medu, 1 h práškového cukru, 1 h mletých vlašských orechov, 3 PL kakaa, 4 PL roztopeného masla (sú to asi 3/4 zo 100 g masla), 1 vrchovatú PL sódy bikarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vo väčšom hrnci si na sporáku rozpustíme med, maslo a cukor. Potom pridáme jedlú sódu (zmes začne kypieť a rásť). Potom primiešame vajcia a stále miešame pri miernej teplote. Keď vznikne oranžovo-hnedastá pena, odstavíme zo sporáka.
2. Zmes potom vylejeme do väčšej misky, kde sú už zmiešané obe preosiate múky s orechmi a kakaom. Všetky prísady dobre rukou vymiešame, pričom občas posýpame ruku aj cesto hladkou múkou. (ak by sa však cesto nechcelo vymiesiť, pridajte ešte 1 dcl vlažného mlieka).
3. Po vymiesení necháme cesto polhodinu postáť prikryté na chlade. Po polhodine ho rozdelíme na 5 častí (ja si celé cesto najprv odvážim, a následne vydelím číslom 5. Potom si každú oddelenú časť ešte raz odvážim, či mi váha korešponduje s tým vypočítaným číslom - mám záruku, že každý plát bude rovnako veľký aj hrubý). Každú časť si vyvaľkáme natenko na pomúčenej doske a na predlaktí prenesieme na vymastený a pomúčený papier na pečenie, ktorý je "prilepený" tukom o opačnú stranu plechu . Tam si z cesta vyrežieme požadovaný tvar plátu a odrezky opatrne odstránime.. Netreba zabudnúť každý plát husto poprepichovať vidličkou či špáratkom!
4. Pláty pečieme pri 175°C asi 5-7 minút. Po vychladnutí dajte opatrne všetky pláty na jeden deň alebo dva do veľkého sáčka spolu s čerstvými plátkami jabĺk a uzavrite ho. No a hor sa do plnenia - za pár minút máte pláty úplne mäkké (na obrázku som dávala citrónovú plnku, karamelovú penu, višňový džem a nugátovú plnku s orechami - torta po nich zostala krehká ako pri piškótovom korpuse a chutila po kakaových Bebe keksoch)

- odporúčam si vyvaľkať všetky časti cesta skôr, než začnete piecť prvý plát. Počas pečenia to už nebudete stíhať.
- upečený plát sa ihneď po vybratí "zošmykne" pri jemnom naklonení a potrasení plechu. Na tento použitý plech môžte ihneď dať ďalší ešte surový plát bez opätovného pomastenia a pomúčenia pečiaceho papiera
<< Plnené jogurtové muffiny | Hrnčekové medové pláty z Rumunska | Soto polievka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (6.12.2012, 21:51)
hmmmmm tak toto bude urcite u nas zajtra vyvoniavat v kuchyni (Y)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (21.3.2011, 6:57)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (21.3.2011, 12:26)
Miri, ďakujem si milá :-$ (F)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.3.2011, 21:24)
tak toto je veľmi zaujímavý receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.3.2011, 21:33)
veru veru, mala som sprvoti aj obavy, či sa mi podaria, keď už len tie "obyčajné" recepty sa niektorým skúseným žienkam niekedy nepodarili, ale chválabohu vydarili sa a aj zákazníčka si krochkala blahom :-D
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (20.3.2011, 21:10)
Tieto pláty určite upečiem (Y) a Janka zaujímalo by ma, ako robíš nugátovú plnku s orechami - nepripíšeš ju sem? Citrónová je predpokladám klasika a
karamelová z uvareného salka alebo upáliš cukor + mlieko a nevarené salko ?
Receptík sa mi veľmi pozdáva, dávam 100 bodov (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (upravené 20.3.2011, 22:26)
Želka, si zlatá, držím palec, nech sa podaria aj u teba (L) A k plnkám: Želi, TU SÚ: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38499
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (20.3.2011, 18:05)
neviem preco, ale tieto platy akoby na mna kricali- upec nas v srdieckovej forme jasidielkooo :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.3.2011, 18:52)
a ja tuším vidím do budúcnosti - a vidím tvoje zuby kričať: " Au au jašidielko, už dóósť, šak sa na tom tvrdom ceste všetky vylámeme von z úst !" :-D :-D
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (20.3.2011, 19:01)
preco ze vylameme??? :-o
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.3.2011, 19:14)
veď vravím, že sú tvrdé aj v polcentimetrovej hrúbke a nieto ešte keď to spraviš niekoľko cm-ové vo formičkách (zip)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (20.3.2011, 19:51)
,-) ,-) ,-) jani, mala som na mysli vo velkej srdcovej na tortu :-)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.3.2011, 20:02)
ty máš už aj takú :-o no ale aj tak si to neviem dobre predstaviť - lebo naliať to tam nemôžeš, keďže to je tuhé cesto a zas pokiaľ z cesta vykrojíš tvar srdca a dáš ho do formy - no neviem, také nešikovné mi to príde :-$
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (20.3.2011, 20:18)
ved to je to, ze nemam ,-) ,-) ,-) len vymyslam jak vzdy (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.3.2011, 20:28)
Ach a konverzácia je v slepej uličke tým pádom :-S Veď nevymýšľaj toľko a upeč to na normálnom veľkom, plytkom plechu, na ktorom si vďaka papierovej srdcovej šablóne orežeš tie pláty a voilá :-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (20.3.2011, 16:33)
Jani,tvoja torta nemá chybu a kedže medové rezy pekávam,vylepšená verzia s orechami a kakaom a bez važenia ma potešila (^) |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.3.2011, 18:50)
ďakujem Mel, no a aby si ju videla celú, tak tu je http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38101&user=159902 Dúfam, že sa Ti tiež tieto pláty podaria minimálne tak ako mne - boli moje prvé a vydarili sa, tak ty s nimi nebudeš mať problém (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu