končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYŽA A CESTOVINY |
Henrieta L. (heny3003) ID 134219 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Sicilske zapekane cestoviny[ recept č. 38299 zo dňa 15.3.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na ragu: 500g mleteho hovadzieho (bravcoveho) masa, 2 cibule, 2 mrkvy, 2 stonky zeleru, 500ml paradajkovej stavy (passata, prip.paradajky v konzerve), 2 PL pretlaku, korenie, sol, bazalka,.... Na cestoviny: 500g cestovin (Rigatoni, Tortiglioni, Penne), 3 na tvrdo uvarene vajcia, 150g sunky nakrajanej na kocky,150g eidamu nakrajaneho na kocky, 100g mrazeneho hrasku, 2 rozslahane vajcia, parmezan. Mimochodom, hmotnosti jednotliviych ingrediencii udavam priblizne...mleteho masa, ci syra, sunky, atd mozte dat aj menej aj viac...podla oka... :-) POSTUP PRÍPRAVY Tato zapekana cestovina je jednym z typickych nedelnych obedov na Sicilii. V podstate zakladom su vyssie uvedene suroviny (nemusia byt vsetke, napr.ja som vynechala hrasok), ale pridat mozte aj baklazan, huby, ci klobasku... niekto z pomleteho masa urobi aj minifasirky, ktore sa potom varia v paradajkovej stave... Postup: pri obrazkoch... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Potrebne suroviny na ragu....korenie pridajte podla vasej chuti... ....cibulu nakrajame na jemnucko, zelerove stonky a mrkvu nastruhame...vsetko spolu poprazime, pridame pomlete maso, osolime, okorenime a poprazime kym nezmeni farbu....pridame paradajkovu stavu a pretlak…Dochutime.....Varime 1 – 1,5 hodiny...Pocas varenia dolievame vodu a samozrejme premiesame...Ragu nema byt velmi huste a ani velmi riedke.. Cestoviny uvarime na tvrdsie (polovicu casu ako je uvedene na obale), vajcia na tvrdo narezeme na platky, sunku a tvrdy syr (eidam, emmental) na kocky, uvarime hrasok (vacsinou sa dava, my ho ale nemusime...)... Cestoviny v hrnci zmiesame s 1/3 nasho ragu....aby sa nelepili... Do dostatocne hlbokeho plechu dame varechou najprv vrstvu ragu, potom cestoviny.... ...na cestoviny rozlozime syr, sunku, a vajcia....potom ide zasa ragu, na to cestoviny, sunka,..atd, atd...az ukoncime vrstvou ragu... Na vrch vylejeme rozslahane vajcia... A nakoniec postruhany parmezan.... Dame zapiect do rury na 30 minut (180 C).. Upecena ´pasta al forno´.... :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Ivana K. (iwis8) ID 66169 (12.5.2011, 15:19) | |
Ak by som mala omáčku šťavnatejšiu, môžem dať aj neuvarené cestoviny? Lasagne sú tak úžasne, ibaže sú rovné a penne nie. Ale už teraz sa teším keď to vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Henrieta L. (heny3003) ID 134219 (16.5.2011, 16:26) | ||
Az dnes som si precitala tvoj odkaz... asi uz neskoro....ale : My sme raz dali cestovinu neuvarenu, (bol to moj napad...a varil priatel..) a cestovina ostala tvrda.. Lasagne nepotrebuju predvarat, mozno aj preto, ze su tensie a cesto je obycajne vajecne ( ?) Ja by som radsej neriskovala.. dufam ale, ze sa vase vydarili!!!! | ||
ODPOVEDAŤ |
Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (3.5.2011, 9:14) | |
už sa mi dusí ragu a varia vajká aj cestovinka bude určite spokojný, uvidím, čo povedia |
|
ODPOVEDAŤ |
Denisa J. (Damia) ID 3904 (18.4.2011, 18:17) | |
noooo, tak toto budeme mať na zajtra som sa rozhodla | |
ODPOVEDAŤ |
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (18.3.2011, 0:22) | |
mňáám vyzerajú výborne | |
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (17.3.2011, 7:37) | |
sliny mi tečú až po zem .... milujem taliansku kuchyňu | |
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (15.3.2011, 22:52) | |
tak toto na 100% vyskúšam, podobnú omáčku na cestoviny robím, ale bez mäsa - penne al arabiata. | |
ODPOVEDAŤ |
Janka T. (esmae) ID 47720 (15.3.2011, 20:11) |
joooj tak toto musi byt mnamkovy mls |
ODPOVEDAŤ |
MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (15.3.2011, 17:48) | |
super vyzeraju urcite vyskusame | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (15.3.2011, 17:44) | |
Vyzerajú veľmi dobre, ukladám receptík | |
ODPOVEDAŤ |