
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Henrieta L. (heny3003) ID 134219 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Sicilske zapekane cestoviny[ recept č. 38299 zo dňa 15.3.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na ragu: 500g mleteho hovadzieho (bravcoveho) masa, 2 cibule, 2 mrkvy, 2 stonky zeleru, 500ml paradajkovej stavy (passata, prip.paradajky v konzerve), 2 PL pretlaku, korenie, sol, bazalka,.... Na cestoviny: 500g cestovin (Rigatoni, Tortiglioni, Penne), 3 na tvrdo uvarene vajcia, 150g sunky nakrajanej na kocky,150g eidamu nakrajaneho na kocky, 100g mrazeneho hrasku, 2 rozslahane vajcia, parmezan. Mimochodom, hmotnosti jednotliviych ingrediencii udavam priblizne...mleteho masa, ci syra, sunky, atd mozte dat aj menej aj viac...podla oka... :-) POSTUP PRÍPRAVY Tato zapekana cestovina je jednym z typickych nedelnych obedov na Sicilii. V podstate zakladom su vyssie uvedene suroviny (nemusia byt vsetke, napr.ja som vynechala hrasok), ale pridat mozte aj baklazan, huby, ci klobasku... niekto z pomleteho masa urobi aj minifasirky, ktore sa potom varia v paradajkovej stave... Postup: pri obrazkoch... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Potrebne suroviny na ragu....korenie pridajte podla vasej chuti... ![]() ....cibulu nakrajame na jemnucko, zelerove stonky a mrkvu nastruhame...vsetko spolu poprazime, pridame pomlete maso, osolime, okorenime a poprazime kym nezmeni farbu....pridame paradajkovu stavu a pretlak…Dochutime.....Varime 1 – 1,5 hodiny...Pocas varenia dolievame vodu a samozrejme premiesame...Ragu nema byt velmi huste a ani velmi riedke.. ![]() Cestoviny uvarime na tvrdsie (polovicu casu ako je uvedene na obale), vajcia na tvrdo narezeme na platky, sunku a tvrdy syr (eidam, emmental) na kocky, uvarime hrasok (vacsinou sa dava, my ho ale nemusime...)... Cestoviny v hrnci zmiesame s 1/3 nasho ragu....aby sa nelepili... ![]() Do dostatocne hlbokeho plechu dame varechou najprv vrstvu ragu, potom cestoviny.... ![]() ...na cestoviny rozlozime syr, sunku, a vajcia....potom ide zasa ragu, na to cestoviny, sunka,..atd, atd...az ukoncime vrstvou ragu... ![]() Na vrch vylejeme rozslahane vajcia... ![]() A nakoniec postruhany parmezan.... Dame zapiect do rury na 30 minut (180 C).. ![]() Upecena ´pasta al forno´.... :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Ivana K. (iwis8) ID 66169 (12.5.2011, 15:19) |
Ak by som mala omáčku šťavnatejšiu, môžem dať aj neuvarené cestoviny? Lasagne sú tak úžasne, ibaže sú rovné a penne nie. Ale už teraz sa teším keď to vyskúšam ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Henrieta L. (heny3003) ID 134219 (16.5.2011, 16:26) |
Az dnes som si precitala tvoj odkaz... ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (3.5.2011, 9:14) |
už sa mi dusí ragu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Denisa J. (Damia) ID 3904 (18.4.2011, 18:17) |
noooo, tak toto budeme mať na zajtra som sa rozhodla ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (18.3.2011, 0:22) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (17.3.2011, 7:37) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (15.3.2011, 22:52) |
tak toto na 100% vyskúšam, podobnú omáčku na cestoviny robím, ale bez mäsa - penne al arabiata. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka T. (esmae) ID 47720 (15.3.2011, 20:11) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (15.3.2011, 17:48) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (15.3.2011, 17:44) |
Vyzerajú veľmi dobre, ukladám receptík | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |