. .. .. .. .. .. .
. .

Zapekané špenátové cestoviny - RECEPT 38037

Nika S. (niky80) ID 74954
.
mimibazar.sk/niky80
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.12.2008
Naposledy: 3.2.2020 20:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 516
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)


Zapekané špenátové cestoviny


[ recept č. 38037 zo dňa  ]


Zapekané špenátové cestoviny


POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny, slaninka, 2 balíčky mrazeného špenátového pretlaku, 2x Bambino, soľ, čierne korenie, cesnak, kyslá smotana, strúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduchý a nenáročný, zato však veľmi vďačný recept pre prípad poloprázdnej chladničky ... tak ako dnes u nás :-)
Pravdepodobne tu už nejaký podobný recept je - ak áno, ospravedlňujem sa za duplicitu.

Uvaríme a zlejeme cestoviny. Najviac sa mi osvedčili vrtuľky - do nich sa omáčka najlepšie dostane, ale samozrejme ak nemám, robievam aj z penne, motýlikov či mušličiek.
Opražíme si slaninku nakrájanú na drobné kúsky.
Misu z jenského skla vymažeme a vysypeme do nej cestoviny. Pridáme opraženú slaninku aj s vypečenou masťou (príp. namiesto nej trochou olivového oleja) a premiešame. Predhrejeme si rúru.
V hrnci si uvaríme rozmrazený špenát, pridáme 2 Bambina, rozmiešame, podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie. Pretlačíme si cesnak (aspoň 3-4 strúčiky, ale ja dávam niekedy aj dvojnásobné množstvo).
Ešte trochu povaríme a potom zmes vylejeme do misy na cestoviny. Premiešame, aby sa špenát dostal všade. Vrch potrieme kyslou smotanou a na ňu nastrúhame syr (ementál, gouda, eidam ... čo nájdete v chladničke).
Zakryjeme a dáme zapiecť do rúry na cca 40 minút, potom odkryjeme a môžme ešte trochu nechať zapiecť, aby syr stmavol...
Je to výborné také teplé, ale pochutíte si ešte aj na druhý deň.

DOBRÚ CHUŤ!

PS: V prípade, že sa Vám nechce variť vopred cestoviny, stačí ak špenát zriedite smotanou na varenie príp. na šľahanie, bude tekutejší a cestovinky sa Vám v ňom prakticky uvaria, tým pádom ich dávate zapekať ešte tvrdé, neuvarené. Musia byť ale celé ponorené v špenáte. Zvyšok postupu zostáva nezmenený, doba zapekania sa nemení.
<< Kyselica - výborná a veľmi jednoduchá | Zapekané špenátové cestoviny
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika S. (monikiri) ID 228052 (13.2.2012, 0:25)
(pl) jednoduche a chutne, same dobre veci su tam, takze vysledok nemohol byt iny nez (Y) velmi vdacny recept, ja som do toho este dala nivu lebo mi zostala a bolo to vyborne. Dakujem za fajn recept. (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 (23.3.2011, 16:20)
zajtra skúsim!!!!!!! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina B. (M.A.R.T.I.N.A) ID 52081 (23.3.2011, 14:14)
.
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (22.3.2011, 17:44)
(pl) (pl) (pl) (pl)vyzerajú veľmi dobre (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (13.3.2011, 18:44)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (8.3.2011, 17:24)
ďakujem za pripomenutie, že takéto jedlá varím cez týždeň najradšej, už to chladne ^o) (Y) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Nika S. (niky80) ID 74954, mimibazar.sk/niky80 (9.3.2011, 14:05)
tak ako - podarilo sa??? (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (9.3.2011, 14:07)
jasné, chutné suroviny, výborný výsledok (zajic) (zajic) (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Nika S. (niky80) ID 74954, mimibazar.sk/niky80 (9.3.2011, 15:44)
tak to mám radosť (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (8.3.2011, 14:51)
(jidlo) (jidlo) (jidlo)Mňáám...cestovinky milujem |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (6.3.2011, 14:31)
mňam (Y) hneď by som si dala
ODPOVEDAŤnahlásiť
anna t. (amanda1) ID 57482 (6.3.2011, 14:35)
toto robím aj ja,ale nedavam to vôbec zapiect....dam si rovno na tanier uvarene cestovinky na to spraveny špenatik a na to pochutkovu smotanu...je to velmi dobré,aspon pre nas :-)))
ODPOVEDAŤnahlásiť
Nika S. (niky80) ID 74954, mimibazar.sk/niky80 (6.3.2011, 14:49)
keď spravím veľa cestovín a zostane mi aj z omáčky, veru tiež si rovno naložím na tanier a polejem cesnakovým špenátikom :-) mňam mňam (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu