ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Ananásová sopka
[ recept č. 3802 zo dňa 1.2.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
ananás * maslo * kryštálový cukor * vanilková zmrzlina * punčový likér
POSTUP PRÍPRAVY
Výýýýýborný recept! Dievčence, to musíte vyskúšať!!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Ananás nakrájajte asi na 2 cm kolieska, |
![]() |
2. Vykrajovačkou na linecké koláčiky vykrojte drevitý stred, |
![]() |
3. do dvoch tanierov si nachystajte trocha masla a kryštálový cukor. Maslo dajte roztopiť, |
![]() |
4. a jednotlivé kolieska ananásu obaľte v roztopenom masle a silno obaľte v kryštálovom cukre. Takto pripravené kolieska vložte do pekáča a dajte upiecť. |
![]() |
5. Pečte asi 20 minút do úplného skaramelizovania cukru, teplota asi 200 stupňov. |
![]() |
6. Upečené kolieska nechajte chvíľočku vychladnúť. |
![]() |
7. Na tanier naložte koliesko skaramelizovaného ananásu, |
![]() |
8. dajte naň väčší kopček vanilkovej zmrzliny, |
![]() |
9. vydlabávačkou na melóny urobte do zmrzliny jamku, |
![]() |
10. a do jamky nalejte likér podľa chuti. |
![]() |
11. Musím sa pochváliť, že to bol naozaj zážitok, hostia sa išli zadrhnúť :-)) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (2.3.2011, 19:48) |
zasa super chutovečka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (30.3.2008, 19:09) |
Marcelka, vcera som robila tento dezertik. Vsetci sa oblizovali az za usami. Este aj moja svokricka pochvalila. Akurat som pridala do cukru skoricovy cukor. Vrch som poliala Baileysom a este prizdobila slahackou. Pre svokru bez alkoholu, iba s cokoladovo karamelovym topingom. Proste jedna basen.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (1.2.2008, 22:54) |
no pre mna osobne su zazitkom tvoje recepty... neuveris, ale uz som mala normalne abstaaaaaaaak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |