Sandra B. (dadalena) ID 44 |
 |
mimibazar.sk/dadalena |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 12.4.2005 |
Naposledy: 17.7.2012 0:27 |
Aktualizácia: 7.4.2012 22:35 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
šťavnaté čučoriedkove mafínky so smotanou
[ recept č. 3782 zo dňa 30.1.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
400g čučoriedok ( môžu byť aj maliny, ríbezle, brusnice alebo černice), 120g masla, 3 vajcia,150g hnedeho cukru, štipka soli, 1 lžička mletej vanilky (prípadne vanilkový cukor), 150g kyslej smotany, 350g hladkej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, košíčky
POSTUP PRÍPRAVY
Rúru si predhrejeme na 180 teplovzdušnu na 160 stupnov. nech sa zatial vyhreje, kým si pripravíme cesto. Maslo necháme roztopiť a následne výchladnúť. Potom ho vymiešame s polu s vajíčkami, cukrom, solou, vanilkou a kyslou smotanou. potom pridáme muku a kypriaci prášok, poriadne vymiešame do hladka. Nakoniec pridáme umyte a poriadne odkvapkane čučoriedky a oaptrne vmiešame do cesta. Porozkladáme si košíčky na plech a naplníme do dvoch treín cestom. Necháme v rure piecť cca 20 minut do zlatohneda. Mali by byť chutne take "mokre" štavnate. Mne tentokrát moc nenapučali, ale to preto že som dala trocha viac masla a menej muky, ked že sa minula :-( dufam že aj vám budú chutiť, moje deti ich doslova zhltli z plechu :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
v prvom rade necháme roztopiť maslo a potom pekne vychladiť |
![]() |
zatial si pripravíme do misky vajíčka, cukor, soľ, vanilku a kyslu smotanu |
![]() |
vychladene maslo vlejeme k ostatným prísadám a poriadne premiešame, pridáme múku a kypriaci prášok a znova miešame až do hladka |
![]() |
čučoriedky umyjeme a necháme poriadne odkvapkať, potom opatrne vmiešame do cesta |
![]() |
košíčky poukladáme na plech tak aby sa nám mafínky nezlepili dokopy ak by viac napučali, naplníme ich cestom do 2 treťín košíčka |
![]() |
pečieme v predhriatej rure (180 stupnov, teplovzdušná 160) cca 20 minut do zlatohneda, z maých košíčkov vám víde cez 30 mafínkov z tých väčších by malo byť okolo 24. prajemedobru chuť |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |