Ľuba V. (lubav) ID 27763 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
***KARAMELOVÉ VETERNÍKY*****
[ recept č. 37513 zo dňa 20.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
V sobotu som si uvarila Salko, a chcela som urobiť nejaký koláčik zo Salkovej plnky. Najskôr som uvažovala nad nejakým rezom na oplatke a skončilo to pri veterníkoch alebo venčekoch. Určite je tu veľa rcp, aj ja ich mám dosť a skúšam, ktorý sa mi vydarí. Tak sa s Vami delím o jeden z tých vydarených. Pretože boli aj menej úspešné
POSTUP PRÍPRAVY
Dajte variť 1/4 l vody, do nej 150 g tuku- Omega, Iva, Cera a pod. Troška osoľte. Potom tam vsypte 150 g polohrubej múky a miešajte, začne sa cesto oddeľovať od stien hrnca. Nechajte vychladnúť a potom tam zašľahajte po jednom 5 vajec, to som robila mixérom. Naplňte vrecúško a striekajte veterníky. Dávala som ich na pečiaci papier. Ja som začínala od vonkajšieho kraja a pokračovala smerom do stredu . Rúru vyhrejte na 250 st.C- ja mám elektrickú a dajte piecť. Piekla som asi 12 min. a potom som stíšila teplotu asi na 190 st. C a pečte ešte asi 10 min. Aj viac, pokiaľ nie sú zhorené, nechajte radšej dlhšie, aby nedopadli ako tie moje, ktoré boli vpredu pri okienku / viď v postupe/ Plnila som plnkou zo spomínaného Salka, ktoré som vymiešala s maslom.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Takto vyzerajú veterníky po 12 min. pečeniach. Nech Vás nenapadne teraz otvárať rúru, ale vtedy stiahnite teplotu a dopekajte aspoň 10- 15 min. Mne vzadu rúra viac pečie a vpredu trocha menej, tak to potom dopadne takto, keď nie sú dopečené |
![]() |
toto je rozdiel z jedného plechu, pri jednom pečení. ten krpatý bol tiež najskôr pekný veľký, ale po vytiahnutí z rúry spľasol. Ten vedľa je správne upečený, ale mal výhodu, že sa piekol vzadu. Aj keď sa bude zdať, že už sú upečené, neverte tomu. V tomto prípade viac je lepšie ako menej..........alebo dlhšie lepšie ako kratšie |
![]() |
toto Salko som varila 1 hodinu v tlakovom hrnci. Komu sa chce variť dlhšie, tak dve hodiny v normálnom. Uvarila som ho v sobotu a v nedeľu zmiešala s maslom.
Po upečení som veterníky prekrojila, ale nedokrojila úplne do konca a naplnila krémom. A keby som mala šľahačku, ako že som ju nemala, tak by som dala ešte aj tú. To by bolo super.
Vrch som poliala karamelovou cukrovou polevou. Na ňu som dala upáliť asi 1,5 lyžice cukru na karamel a zaliala troškou vody aby sa rozpustil. Do hlbokého taniera som nasypala práš. cukor a po troškách pridávala karamelovú vodu. Miešala som to do hladka a poliala hotové veterníky. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Janka K. (DamiankaD) ID 187341 (14.3.2011, 17:52) |
aj tie splasnute sa daju napravit....ked ich das nazad do rury na vysoky stupen a akoby dopecies....stalo sa mi a tak som sa na ne nahnevala ze som ich tam nazad supla...a oni sa napravili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľuba V. (lubav) ID 27763 (24.3.2011, 19:36) |
To musím vyskúšať, lebo toto sa mi stane pravidelne pri pečení. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ľuba V. (lubav) ID 27763 (7.3.2011, 17:32) |
teší ma, že sa vydarili a chutili rovnako ako nám. je fakt, že s tou šľahačkou sú famózne........ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
adriana l. (adiana) ID 167768 (6.3.2011, 17:00) |
dakujem za tento vynikajuci receptik. doma som ich spravila, a do hodiny boli prec, musela som ich spravit aj na oslavu a to rovno z dvojitej davky. vsetkym veeelmi chutil, kremik som trosku zmenila,salko som vymiesala okrem masla aj s vanilkovym pudingom-aby toho bolo viac.nechala som si poradit a dala som aj slahacku..plus ta super karamelova poleva...no vynikajuuuuuce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.2.2011, 20:42) |
veterníky sú u nás veľmi obľúbené  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |