končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zuzana S. (zhraskova) ID 149855 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Slaný a orechový koláč z lístkového cesta[ recept č. 37257 zo dňa 13.2.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY Sladká varianta : mleté orechy - ja som mala asi 20-30 dkg, lekvár (aký nájdete), trošku mlieka, cukor. Toto všetko spolu zmiešať aby vznikla hmota, ktorá sa natrie na cesto. Slaná varianta : 3 vajíčka, mrazená mexická zmes, cibuľa, soľ, korenie, trošku oregana (môžete dať čokoľvek čo doma nájdete, napr. šunku, por, syr....) POSTUP PRÍPRAVY viď nižšie OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Z pomletých orechov, lekváru (ja som dala marhuľový a ríbezľový), cukru a toršky mlieka si pripravíte zmes. Tá moja ostala od ríbezľového lekváru takáto "fialová" :-)) Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, na tú druhú budeme dávať slanú praženicovú plnku. Orechovú plnku natrieme na dve tretiny cesta. a takto od kraja zrolujeme do rolády. konce zatlačíme aby plnka náhodou nevytekala. Na plech si dáme papier na pečenie a cesto tam položíme... no a ideme si pripraviť slanú plnku na oleji si popražíme cibuľku a potom pridáme mexickú zmes - ja som dala tak 1/4 sáčku a chvíľku podusíme, aby zeleninka zmäkla. Posolíme, pokoreníme, kto chce môže dať aj vegetu - ja som nedávala a v dlaniach rozmrvíte tak za 1/4 káv.lyžičky oregána (pokiaľ ho v dlaniach rozmrvíte, tak má výraznejšiu vôňu) Keď sa zmes podusí, pridáte vajíčka. Ja som mala také dvojžltkové, tak som dala len tri a spravíte praženicu. Necháte ju vychladnúť. Vychladnutú praženicu rozotriete na dve tretiny cesta. Ja som našla ešte plátkový syr, tak som na zmes naukladala aj ten. .. a zrolujeme. Potom dáme na plech. Obe rolády potrieme žltkom. Ja robím ešte tak, že potriem aj pod cestom, ktoré ostane navrchu prekryté aby sa cesto prilepilo a pri pečení sa "neroztrhlo". Keď ho potriete žltkom , popichajte cesto vidličkou. :-))) ja som popichala takto... No a takto nejako to vyzeralo, keď už je to upečené. Na 225 stupňoch som to piekla asi 3/4 hod. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (8.9.2019, 9:09) | |
idem upiecť na dnes | |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (14.2.2011, 9:18) |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana S. (zhraskova) ID 149855 (16.2.2011, 14:11) | ||
Ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (13.2.2011, 15:55) |
mas ich uzasne! |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana S. (zhraskova) ID 149855 (14.2.2011, 6:47) | ||
Ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (13.2.2011, 15:21) | |
výborné papanie....urobím cez týždeň.. | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana S. (zhraskova) ID 149855 (14.2.2011, 6:48) | ||
a hlavne sa to dá kombinovať s hocičím čo doma nájdete v chladničke | ||
ODPOVEDAŤ |