. .. .. .. .. .. .
. .

3xS čučoriedkové rezy - skvelé, svieže a šťavnaté - RECEPT 37225

Eva A. (Eviana) ID 114156
.
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.9.2009
Naposledy: 1.4.2018 9:30
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 83
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


3xS čučoriedkové rezy - skvelé, svieže a šťavnaté


[ recept č. 37225 zo dňa  ]


3xS čučoriedkové rezy  - skvelé, svieže a šťavnaté


POTREBNÉ PRÍSADY

Biskvit: 5 vajec, 4 PL kryštálového cukru, 6 kopcovitých PL polohrubej múky, 1 PL kakaa, 1 prášok do pečiva, 1 dl mlieka piškóty, čučoriedkový kompót, 200 g šľahačková smotana, 400 g kyslá smotana, želatinový stužovač, granko

POSTUP PRÍPRAVY

Zákusok možno vyzerá zložito, ale opak je pravdou - je to taká rýchlovka a naozaj veľmi svieža.
Postup v obrázkoch.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Ako pri obyčajnom biskvitovom ceste si najprv vymiešame 5 žĺtok so 4 PL kryštálového cukru - prípadne dáme - tak ako ja - vymiešať manželovi a zatiaľ si pripravíme ďalšie :)


...zvlášť si zmiešame suché suroviny - 6 PL polohrubej múky, 1 PL kakaa a prášok do pečiva


...suché suroviny vysypeme k žĺtkam s cukrom, prilejeme 1 dl mlieka a vymiešame do hladka


...na záver zľahka vmiešame sneh z 5 bielkov, ku ktorým pridáme štipku soli


...rozotrieme na plech, vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C cca 12-15 minút


...upečený ešte horúci obrátime a stiahneme z neho papier


...rovnako ešte na horúci rozotrieme lekvár - ideálny by bol asi čučoriedkovy, ale nemala som, tak som dala ríbezľový od maminky


...na lekvár hneď ukladáme piškóty


...kým koláč chladne, tak si pripravíme suroviny na krém - želatinový stužovač, kyslú a šľahačkovú smotanu


...pripravíme si čučoriedky - mala som 3 dl pohárik - necháme odkvapkať šťavu - použijeme, nevylievať!


...a už spomínaná šťava - 1 dl si odložíme do väčšej misky (vľavo) na prípravu želatínového stužovača a zvyšnú použijeme na pokropenie piškót


...zvyšnou poriadne pokvapkáme piškóty


...pridáme čučoriedky - snažíme sa rovnomerne... bodlo by ich hádam aj viac, ale musí postačiť koľko mám


...vo väčšej mise si vymiešame do takmer tuha šľahačkovú smotanu s 2 PL vanilkového cukru


...keď je šľahačka vyšľahaná, tak si pripravíme stužovač - obsah sáčku vysypeme do 1 dl vlažnej šťavy od čučoriedok


...a miešame ako o život asi 30 sekúnd


...do želatínovej hmoty pridáme 1 kopcovitú lyžicu kyslej smotany, vymiešame


...postupne hmotu vmiešame do vyšľahanej šľahačky (postupne rozumej na dvakrát)


...pridáme kyslú smotanu - pokojne celú


...spolu vymiešame


...rozotrieme na piškóty a čučoriedky


...posypeme grankom, prípadne strúhanou čokoládou a dáme chladiť


...takto vyzerá v reze



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Extra-čoko "BLACK & WHITE" | 3xS čučoriedkové rezy - skvelé, svieže a šťavnaté | Famózne rezne s vôňou a chuťou a la Kebab >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2011, 11:05)
vyzerá skvelo tento koláčik, už aj odkladám receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (26.2.2011, 13:34)
Ďakujem Ivetka za milé slová (F) (F) (F) mám radosť, že Ťa koláčik zaujal, ak ho niekedy vyskúšaš daj vedieť ak chutilo (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (28.2.2011, 8:47)
Kolegyňa ho už vyskúšala a vrelo nám ho odporúčala (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.2.2011, 18:22)
Ivetka, ďakujem za super správu (L) (L) (L) a kolegyňu pozdravujem a ďakujem jej za odvahu vyskúšať môj recept (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (12.2.2011, 22:23)
jejdanenky, takáto dobrota tak neskoro, skoro neskoro keby som ho tu mala, tak ho slova sežerem (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (26.2.2011, 13:33)
ďakujem za uznanie Ivanka (F) (F) (F) a spravit biskvit z bezlepkovej múky nie je problém, prípadne ho možno spraviť len čisto z orechov a kakaa... bez múky (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (12.2.2011, 20:12)
Pomóóóc, zas sa sem valí nejaká úúžasnáá supersladkásmotanová dobrôtka...Evi, toto mi nerob takto na noc, ja už teraz nič nemôžem jesť, žujem žuvačku a veľmi to nepomáha, Tvoj Rexo zas slintá... :-) :-) :-) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (&) (&) (&) (kolo) (cinky) (pes) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (12.2.2011, 20:16)
Darinôčka moja milá, Ty moj Rexo... tiež som si nechala zájsť chuť a teraz si už nedám, musím mi stačiť mňamkanie mojich chlapov ,-) Ale zajtra si kúsok dám +o( šak si nenechám vyvaliť bok :-D a Tebe také tiež nie je treba - myslím vyvalený bok ,-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (12.2.2011, 20:20)
:-) Veru máš pravdu...s tým bokom a zajtra si kľudne daj aj dva, teda ak Ti niečo chlapi nechajú... (smich) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (12.2.2011, 20:26)
No ved ako by sme vyzerali s takým bokom vyvaleným - takto sme aspoň pekné súmerné ,-) Niečo snáď nechajú, prípadne si ukryjem pod posteľ :-D (K)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu