Lucia M. (molucia) ID 25475 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Moja 2 poťahovaná tortička z MMF :-)
[ recept č. 37171 zo dňa 11.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
na korpus: 250g hladka muka, 1/2 prasku do pečiva , 4 vajicka, 240g praskoveho cukru, 150ml oleja, 100ml teplej vody, kakao, na krém: 2zlaté klasy, 800ml mlieka, cukor podľa chuti
POSTUP PRÍPRAVY
korpus v tvare srdca podľa postupu Eva T. (evan0201) ID 34716 :-) neverila som ale naozaj to funguje, a po prekrojení je to krása!!!\\\\\\\\r\\\\\\\\nplnka: uvaríme hustý puding. Kým vychladne vymiešame si heru s cukrom (podľa chuti) a postupne primiešame puding. Ja som doma nemala už celú Heru, dávala som cca 200g a bohato stačilo :-) na toto množstvo :-). \\\\\\\\r\\\\\\\\nKorpus si prekrojíme na 3 časti, položíme prvý kus č.1 a pokvapkáme poriadne šťavou z brosk.kompótu, nato natrieme plnku a poukladáme kúsky brosk. druhý korpu č.2 si natrieme zo spodnej časti ríbezľovým džemom (ja som musela trošku zmiešať s marhuľovým:-) ), a touto stranou položíme na už ozdobený korpus č.1. Tento postup ešteraz zopakujeme s korpusom č.2 a 3. keď už máme korpusy na sebe, potrieme boky a vrch torty zvyšným krémom. \\\\\\\\r\\\\\\\\nTortu si dáme zatial zachladiť do chladničky. Kým sa chladí pripravíme si poťahovku MMF :-)\\\\\\\\r\\\\\\\\nJe to úplne jednoduché: JOJO cukríky (veľké balenie alebo 2x po 90g) si vysypeme do cerou (ja som nemala, zabudla som si kúpiť :( a nahradila som palmarínom, výsledok bol rovnaký :-) ) vymastenej nádoby, pokvapkáme 2pol. lyž. vody a pridáme trošku kys. citrónovej. Ale kto neľúbi netreba dávať. Mikrovlnku si zapneme na 15s a premiešame, opäť zapneme na 15s a premiešame. Mne stačí takto urobiť a mám cukríky roztopené, moja mikrovlnka má výkon 1000W :-) POZOR!!! cukríky stále sledovať, nesmú sa topiť dlho, lebo zhoria!!! Potom si pridáme do tejto zmesy preosiaty práškový cukor, a mixérom s hnietačmi si zarobíme hmotu MMF. Cukor pridávam len dovtedy kým hmota sa nelepí!pozor aby vám nestvrdla. občas skúste prstom do nej pychnúť a ked bude príjemná mäkká tak stačí. Na pracovnú dosku , ktorú sme si potreli cerou , rovnako ako aj naše ruky, si poprášime prášk. cukrom , sem dáme aj našu MMF hmotu a trošku rukami prepracujeme, ak sa nám stále lepí pocukrujeme, a opäť premiešame. Potom hmotu hned vložíme do igelit. vrecka a dáme do chladničky trošku zachladiť. takto pripravenú hmotu používam aj na postavičky a ozdoby. Dobre sa mi s ňou pracuje. a potravinárskym farbivom sadajú ľahko zafarbiť :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
pohľad na koníka :-) |
![]() |
pohľad z boku |
![]() |
tesne pred napísaním mena :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Lenka P. (lenja01) ID 52498 (3.5.2013, 23:50) |
Dakujem, podarila sa a robi sa z nej vyborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lucia o. (Lučia21) ID 221624 (15.11.2011, 19:49) |
takisto mám jednu otázočku chystám sa teraz v sobotu robiť tortu a prvýkrát ju chcem robiť s MMF...a chcem sa opýtať či si môžem tú hmotu urobiť aj v piatok alebo ju treba robiť tesne pred spracovaním? dakujeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana F. (DADIA) ID 18356, mimibazar.sk/slecna (11.11.2011, 19:16) |
mám otázočku.Hnietače-to sú tie také na cesto?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia M. (molucia) ID 25475, mimibazar.sk/molucia (11.2.2011, 18:02) |
tu je link na korpus : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6541 verím, že pomôže je to tam krásne popísané a nafotené  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |