. .. .. .. .. .. .
. .

lávový koláč - lava cake :) - RECEPT 36950

Nela B. (Vetrovka) ID 121914
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.11.2009
Naposledy: 19.3.2016 13:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 9
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)


lávový koláč - lava cake :)


[ recept č. 36950 zo dňa  ]


lávový koláč - lava cake :)


POTREBNÉ PRÍSADY

100g čokolády (ja som dala 52%, čím je väčší obsah kakaa, tým viac treba potom cukru), 90g kryštálového cukru, dve celé vajcia + dva žltky, 90g polohurbej múky, 100g masla

POSTUP PRÍPRAVY

1. roztopíme si čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli (a odstavíme aby trošku vychladla pokial ju vmiešame do druhej zmesy),
2. vymiešame vajcia so žltkami s cukrom a pomaly primiešame múku.
3. obe zmesy pomaly dáme dokopy tak pomaly aby sa vajíčka nezrazili...a cesto je hotové :)
4. vymastíme maslom formu a posypeme cukrom, alebo kakaom (nie múkou),
5. vylejeme cesto a pri teplote 200 stupnov pečieme 7min - ani o sekundu viac.

ak chcete aby bola čokoláda vo vnútri redšia, tak treba pridať viac masla, a jedno vajíčko.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


pred upečením


po upečení - vyzerá to ako muffiny, znakom, že je to hotové je aj, že to začína pukať....ale netreba to nechať popukať veľmi aby neboli diery odkial nám újde čokoláda, a vážne nepiecť dlhšie ako 7min, inak ostane iba čokoládové cesto :) aj ked aj to je chutné


príklad toho ako velmi riadka môže byť čokoláda



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Carne asada | lávový koláč - lava cake :) | Grilované hot dogy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka H. (dju000) ID 46374 (14.2.2016, 11:21)
pečiem :) som zvedavá, či sa podarí :) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubica H. (lubina79) ID 47513, mimibazar.sk/lubina79 (17.3.2013, 11:57)
(Y) :-) :-D ,-) [A] (podzim):putnam: :poop:
ODPOVEDAŤ
Andrea G. (33andrejka33) ID 168139 (9.1.2013, 21:50)
Dobrý deň, velmi ma zaujal vas recept, chcela by som ho odskusat. len mam jeden dotaz, z toho mnozstva prisad uvedenych vo vasom recepte dostanete tolko kusov ako je na fotke?
dakujem
ODPOVEDAŤ
Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (10.4.2013, 12:24)
Ano :)
ODPOVEDAŤ
Lydia B. (saltyna) ID 76571 (30.12.2012, 13:29)
chcem sa spýtať, ako je možné že v strede ostane samotná čokoláda keď ju predtým treba zmiešať s cestom z múky a vajec? Potom sa tá čokoláda nejako oddelí?
ODPOVEDAŤ
Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (10.4.2013, 12:25)
neoddelí, ostane pôvodna hmota, je jedlá takže žiadne strachy (H)
ODPOVEDAŤ
Andrea J. (andrea000) ID 65701, mimibazar.sk/andrea000 (29.12.2012, 14:17)
Chcem sa spytat mozem to piect ajv plechu na mafiny? Dakujem :-)
ODPOVEDAŤ
Lenka L. (angiel1) ID 103152 (24.12.2012, 11:35)
tento lávový koláč je úplne božský! ste výborná kuchárka (Y) :-) (child1) (jidlo) (santa) (snehulak)
ODPOVEDAŤ
Lenka H. (muffinka1992) ID 172647 (2.10.2012, 22:09)
(sampus)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (30.4.2012, 18:42)
vyzera to vynikajuco :)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (30.4.2012, 16:00)
Ten koláčiky je dobrý len keď je čerstvý alebo stred zostane tekutý aj do druhého dňa?
ODPOVEDAŤ
Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (29.12.2012, 1:50)
nuž, nikdy tak dlho nevydržal :D
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (28.4.2012, 14:39)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (janka238) ID 84552 (28.3.2012, 18:57)
Práve som tento koláčik dopiekla. Keď si z neho odložím do druhého dňa ostane to vnútro tekuté?
ODPOVEDAŤ
Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (29.12.2012, 13:46)
určite ostane, potom ho už len nezohrievajte v mikrovlnke, lebo to by mohlo spôsobiť, že vnútro stuhne
ODPOVEDAŤ
Adela C. (adela181) ID 116891, mimibazar.sk/adela181 (15.4.2011, 12:07)
Dnes som vyskúšala tento receptík a je naozaj super a samozrejme aj koláčiky sú vynikajúce. Vrelo odporúčam všetkým domácim gazdinkám (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
LUCIA F. (LUFED1) ID 132391 (13.4.2011, 12:05)
(Y) ochutnala som priamo u sl.kuchárky , bol bombový ,.....dnes idem realizovať vo svojej kuchyni, tak uvidíme čo z toho bude :-)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (5.2.2011, 22:07)
robíte chúťky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (5.2.2011, 18:08)
aj ja robim mam v receptoch... ja to volam cokoladove srdce .... mozem len odporucit... mnam.... ja pouzivam nan 70 percentnu cokoladu..... ale dobre vediet ze sa da aj takato , zrovna sa ma mama dnes na to pytala lebo je v irsku a tam nemaju take cokolady....
ODPOVEDAŤ
Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (5.2.2011, 18:18)
a ja, že prečo som nevedela nájsť skoro žiadny slovenský recept ked som dala vyhladať lávový koláč (tak to volali v usa ked som bola)...a to každý to má pod iným názvom :)...kedže to bol môj prvý pokus, tak som neinvestovala až do 75%...ale aj s tou 52% to bolo viac než dobré, som bola nadmieru spokojná :)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (5.2.2011, 17:38)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (5.2.2011, 17:36)
:-p :-p :-p mňam (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu