. .. .. .. .. .. .
. .

Skvelé rezy "MARYŠA" - RECEPT 36838

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 114156 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 68 návštěvníkov)


Skvelé rezy "MARYŠA"


[ recept č. 36838 zo dňa  ]


Skvelé rezy "MARYŠA"


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 15 dg maslo (alternatíva Hera atď), 15 dg práškového cukru, 5 žĺtkov, 20 dg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 dl mlieka (3/4 šálky) marhuľový lekvár orechová krusta: 5 bielkov, 20 dg práškového cukru, 20 dg mletých vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto rezy mi raz priniesla ochutnať kamarátka Kamila, robila ich jej mama... nikdy som nič podobné nejedla a veľmi mi zachutili. Vypýtala som si od jej maminky recept a raz ho stihla spraviť... potom sa mi recept (pri sťahovaní) na dlhých hádam aj 5 rokov stratil... a nedávno som ho našla pri prehrabávaní sa v receptoch, tak som ho opäť spravila a nedá mi nepodeliť sa s ním...
Nie je to žiadny luxusný zákusok, ale vo svojej jednoduchosti a prístupnosti surovín je naozaj jednoduchý na prípravu a veľmi lahodný.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Do misy si dáme 15 dg práškového cukru, 15 dg masla a 5 žĺtkov. Doporučujem do cesta nastrúhať trošku citrónovej kôry - krásne to prevonia.
...mixérom vymiešame do hladka
...v ďalšej nádobe si zmiešame múku s práškom do pečiva
...ktoré vysypeme do maslovo-žĺtkovo-cukrovej hmoty
...pripravíme si 3/4 šálky (2 dl) mlieka
...vylejeme k ostatným surovinám
...a metličkou vypracujeme hladkú hmotu - cesto
...cesto rozotrieme rovnomerne na vymastený a strúhankou, či hrubou múkou vysypaný plech
...na cesto rozotrieme redší marhuľový lekvár, ja som mala domáci od mojej maminky
...na surové cesto - pekne rovnomerne (resp. podľa možností)
A ideme si pripraviť orechovú krustu: do 5 bielkov pridáme 20 dg práškového cukru a štipku soli
...vymiešame do hladkej hustej hmoty - snehu
...pridáme 20 dg mletých vlašských orechov
...zmiešame spolu
...rozotrieme rovnomerne na lekvárovú vrstvu
...takto nejak - v rohu pekáča ešte vykúka cesto potreté lekvárom :)
... a môžeme dať piecť - pečieme pri teplote cca 180 °C cca 15-20 min (záleží od typu rúry)
...a takto to vyzerá upečené
...záber na plech po cca 15 minútach po upečení - ledva stihol trochu vychladnúť - prvý nájazd môjho syna a 1/3 plechu je fuč :)
...a detail jedného rezu - ospravedlňte nižšiu kvalitu :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Drobenkový tvarohový koláč s ovocím | Skvelé rezy "MARYŠA" | slana na zelanie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 51 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
kveta c. (kvecre) ID 107149 (8.2.2011, 19:51)
ja to poznam ako ,, žensky vrtoch,, a je skvely
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (8.2.2011, 21:05)
Kvetka... tento názov som mala vedieť keď som celé roky darmo hľadala recept na webe ,-) Aj keď v tomto "mojom" recepte nie je cesto trené, ale biskvitové... ale to si možno prispôsobila kamoškina maminka...ale je naozaj skvelý (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (salenia) ID 159708 (6.2.2011, 21:33)
vie mi niekto poradiť prečo pri šľahaní snehu sa mi nevytvoril sneh?neviem, kde nastala chyba, mám sa čo to ešte učiť a ešte jedna prosba, pri akej teplote a ako dlho mám tu dobrotku piecť...ďakujem *-)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (8.2.2011, 20:22)
ak mas malo skusenosti odporucam cukor pridat az ked bude sneh uz skoro spraveny.... niekto dava citrom sol ci lyzicu studenej vody... mne sa sneh spravi aj bez toho aj ked sol dam vzdy......
ODPOVEDAŤ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (7.2.2011, 11:03)
ak môžem aj ja poradiť: miska aj šľahacie metly musia byť suché, ani kvapka vody alebo mastnoty. ja zvyknem cvrknúť do bielkov 2-3 kvapky octu alebo citrón.šťavy - podľa toho, čo mám po ruke. cukor, ktorý je písaný v recepte, že sa má vyšľahať so žĺtkami, si rozdelím na polovicu a jednu polovicu postupne zašľahám do bielkov, až pokiaľ nie sú poriadne pevné a lesklé. a ešte, bielky musia byť studené, rovno z chladničky, potom by malo byť všetko ok. (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.2.2011, 10:06)
Katka, treba si dat pozor, aby Ti ani kustilincek zltka nevliezol medzi bielka, lebo sa sneh neuslaha... a aby bol poriadne tuhy, pridaj do bielok štipku soli a potom uz len slahaaaaj... a isto sa podari. (Y)
ODPOVEDAŤ
Denisa J. (Damia) ID 3904 (6.2.2011, 13:55)
(Y) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (6.2.2011, 18:49)
Ďakujem (F)
ODPOVEDAŤ
maria v. (misa2406) ID 60887 (6.2.2011, 11:29)
Tak tieto mam rada,niekedy sme ich volali Londynske rezy
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (6.2.2011, 12:21)
Vidíš Maruška... a ja som 5 rokov nevedela nájsť ten stratený recept a kade tade som po webe hľadala a nič nenašla... nevedela som že sa to nazýva aj londýnske rezy - aj keď londýnske rezy sú z treného cesta, nie piškótového, ale podstata je tá istá - skvelá (Y). Dobre vedieť, ďakujem za info (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (5.2.2011, 22:12)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (6.2.2011, 12:18)
Ďakujem (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.2.2011, 21:52)
Evička, vidím ďalší dobrý recept na vyskúšanie, ale bojím sa , že by som ho celý zjedla a teraz nemôžem, musím si dávať pozor, pomaly, ale iste to ide dole, tak sa snažím veľmi nepovokovať žalúdok, škoda, že už Tomáš išiel na internát, zabalila by som mu, ale keď najbližšie príde, urobím, čím viac ľudí, tým menej mi ostane... ,-) , ahoj!!! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (6.2.2011, 12:18)
Darinôčka, tak rada Ťa tu zasa vidím, chýbala si mi (L) Veru koláč je naozaj veľmi dobrý a nenáročný na suroviny aj prípravu...
Tiež sa chystám seknúť si - čo sa jedla týka... ešte som dnes navarila kotol sviečkovej - viem, že tak sa to nemá robiť, ale od zajtra idem do toho aj ja ,-)
Asi sem tiež budem potom menej nakúkať, aby som zbytočne nedráždila :-$
Držím palce, nech sa Ti darí... a ak sa predsa k pečeniu tohto koláča dostaneš, daj vedieť či a ako chutilo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (6.2.2011, 19:23)
Ďakujem, darí sa a mám z toho veľkú radosť, len nesmiem poľaviť, potom dám aj (P) , a kľudne sem aj nakúkam, som po cvičení tak dobre naladená, že ani nemám chuť jesť, dôležité je nehladovať a konečne som dorobila aj tú ručnú prácu, dala zabrať viac času ako som plánovala, už ju len sem nahodiť, no to bude fuška, také čosi budem robiť po prvýkrát...ahojček! (kolo) (cinky) (pes) (andel) (andel) (andel) (andel) (andel) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slávka J. (sasajka) ID 171177 (5.2.2011, 14:46)
Evka (F)
mne sa koláčik pred chvíľou dopiekol ^o) Jednoduchý, ale veľmi veľmi dobrý (Y)
Ja ho už mám v obľúbených a odporúčam vyskúšať aj ostatným |:o)
(hello)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (6.2.2011, 12:15)
Slávka... veľké ďakujem za pochvalu a odporúčanie (F) (F) (F) teším sa, že koláč chutil (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (5.2.2011, 12:46)
Evička,vdaka za recept,kedysi dávno som tento koláčik piekla,ale potom sa mi niekde zapatrošil recept.Ty si mi ho pripomenula,koláčik je skvelý aj v tejto verzii s orechami,ale ja som dnes vyskúšala tú druhú verziu skokosom a kakao do cesta,odporúčam (Y) (Y) (Y),ešte raz dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.2.2011, 12:59)
Martuška... osud tohto receptu asi je strácať sa... veď ja som tiež asi 5 rokov netušila kam sa mi stratil ,-) Teší ma, že som Ti ho mohla pripomenúť a že chutí (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (3.2.2011, 20:24)
Ahoj Evicka, tento recept poznam aj ja, kdesi som ho vycitala, je naozaj fantasticky, len namiesto lekvaru davam vastruhane jablka, asi 700-900g a to je fakt bomba. Ak budes mat moznost, vyskusaj. A myslim, ze sa najprv upecie cesto, potom sa nalozia struhane jablka s trochou cukru ktore sa chvilu podusia a az tak sneh s orechami a necha sa to este chvilu zapiect. Kym to zvrchu nezruzovie.
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (4.2.2011, 18:41)
Mirka, vidíš ďalšia skvelá variácia na tento koláčik... s jablkami musí byť tiež úžasný, šťavnatý mňam... keď bude viac jabĺk, určite skúsim, ďakujem za tip (F)
Všimla som si dnes na českom MMB, podľa tohto "môjho" receptu robila Ivanka koláčik a skúsila improvizovať do cesta kakao a namiesto orechov kokos - ako tu radila nižšie Esterka... a veru vyšiel jej krásny koláčik http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=101739
ODPOVEDAŤ
Silvia T. (visna) ID 11362 (3.2.2011, 19:51)
Evicka kolacik sme vcera upieklia a uz mame iba malilinky kusocek.....je vyborny :-)))
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (4.2.2011, 18:38)
Silvuška, mám radosť, že Vám chutilo (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (3.2.2011, 14:41)
uz sa pecie.... (hello)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (upravené 3.2.2011, 17:56)
suuuuuuu skveleeeeeee..... nemozem casto piect lebo by som za chvilku nepresla cez dvere... este by k tomu receptu bodol recept ako si dat kusok a dost.... :´( a nie pol plechu zhltat..... (zip) (Y) |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.2.2011, 18:44)
Veronika, ďakujem za super správu (F) (F) (F) teší ma že chutilo. A ak chceš radu, tak u mňa ju nehľadaj, ja som presne ten istý typ ako Ty ,-) :-D (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (3.2.2011, 19:27)
sto ludi sto chuti Evka ale toto musi chutit kazdemu.... jednoduchy.... je uzasny....
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (4.2.2011, 18:43)
Veronika... vo všetkých bodoch s Tebou absolútne súhlasím (L)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (3.2.2011, 0:57)
(Y) (Y) (Y)vyzerá výborne (clamp) (clamp) (clamp)určite vyskúšam (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.2.2011, 18:43)
Ďakujem Silvuštek (F) (F) (F) niekedy vyskúšaj, jednoduché ale pritom naozaj veľmi chutné (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.2.2011, 11:36)
niečo podobné pekávala moja mamka a bolo to výborné, vďaka za receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.2.2011, 11:36)
niečo podobné pekávala moja mamka a bolo to výborné, vďaka za receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.2.2011, 12:22)
Ivetka, teším sa ak som Ti príjemnú voňavú spomienku z detstva pripomenula (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka P. (Joanne) ID 6922 (2.2.2011, 11:17)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.2.2011, 12:22)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Monika N. (mon12) ID 58995 (2.2.2011, 11:04)
urcite vyskusam, vyzera dobre (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.2.2011, 12:21)
Monika... stojí za vyskúšanie, je naozaj skvelý (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (2.2.2011, 8:09)
(Y) (Y)vyzera dobree (zajic) (zajic) (zajic) (L) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.2.2011, 12:21)
Marika... nielen vyzerá (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.2.2011, 8:06)
Evka, kolacik vyzera mnam, mnam. Ja mam vsetko rada, co je s orechami, takze pre mna kolacik urcite boduje (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.2.2011, 12:21)
Aďuška... bolo mi potešením ak som trošku mohla ja Teba inšpirovať (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (1.2.2011, 20:37)
Az tu mi voniaaaaaaaaaaaa a chrumkaaaaaaaaaaaa (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.2.2011, 12:20)
Ďakujem (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (1.2.2011, 19:58)
toto sa mi páči |:o)ten orechový vrch -len sa tak zahryznuť |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.2.2011, 12:20)
Mirka... tiež mi na ňom hádam najviac ten orechový vrch chutí ,-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 51 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu