končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
SLADKÉ JEDLÁ |
Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) šišky[ recept č. 36585 zo dňa 23.1.2011 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY asi 500 ml mlieka, 1 lyžica kryštalový cukor, 20 g droždia, 5OO g hl. múky, 2 žltky, 50 g praskový cukor, 50 g masla, stipka soli, olej na vyprazanie POSTUP PRÍPRAVY cesto: asi 3OO ml mlieka, krystalový cukor a drozdie a trochu múky - pripravíme kvasok. ked vykysne pridame zltka vyslahane s praskovým cukrom a rozpusteným maslom + muka, zamiesame a pomaly pridavame vlažne osolene mlieko (2OOml). Vypracujeme makké cesto . Hotove cesto posypeme mukou a nechame odpocivat - kysnut na teplom mieste (ja som nechal asi 40 minut) . cesto vyklopime na pomucenu dostku a vyvalkame, resp. prstami poroztlacame a vykrajujeme šišky ktore este nechame na dose asi 1/2 hodinu a potom vyprazame v oleji. |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (24.1.2011, 12:35) |
tiež si myslím že mlieka je na kilo múky |
ODPOVEDAŤ |
Jana P. (pal) ID 17273 (24.1.2011, 10:51) |
Andrejka, a nie je toho mlieka priveľa? Na množstvo múky by mi zodpovedalo 250 ml, nie je to cesto potom riedke? |
ODPOVEDAŤ |
Andrea D. (R&A&S) ID 12366, mimibazar.sk/ras (24.1.2011, 18:40) | ||
robila som to podla jedneho receptu, cesto by malo byt take vlacne, je pravsa, ze muky som dala o cca 200g viac | ||
ODPOVEDAŤ |